Péter Szijjártó: Într-un stat de drept sunt pedepsiți cei care-i atacă pe demonstranții pașnici

Dora Vulcan | 11.07.2019

Replica MAE Ungar nu a întârziat să apară după ce MAE român a susținut că ministrul ungar de externe i-ar fi cerut omologului român să intervină în justiție și să ignore deciziile instanțelor.

Pe aceeași temă

"Într-un stat de drept care respectă valorile europene, sunt pedepsiţi nu cei care demonstrează paşnic la un cimitir, ci cei care îi atacă pe aceştia", a declarat ministrul ungar de Externe, joi, pentru agenția ungară de presă MTI după declarațiile făcute miercuri de MAE român.

El spune că România a făcut o declaraţie care îngreunează îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale.

Şeful diplomaţiei ungare a mai spus că este de datoria Parlamentului şi Guvernului României să facă tot ceea ce este posibil şi să creeze un cadru juridic adecvat pentru ca minorităţile să îşi poată exercita drepturile şi ca membrilor unei comunităţi etnice să nu li se aplice, în mod discriminatoriu, amenzi “în cuantumuri exorbitante”, numai pentru folosirea simbolurilor proprii.

Un comunicat remis presei miercuri de MAE român susțină că în timpul întrevederii dintre cei doi miniștri de externe, român și ungar, Péter Szijjártó, ar fi ”solicitat ignorarea deciziilor instanțelor judecătorești şi intervenția statului român în justiție” și că ministrul Teodor Meleșcanu i-a ”reamintit omologului său ungar că într-un stat democratic, cu stat de drept funcțional și care respectă valorile europene și, implicit, principiul separației puterilor în stat, nu este acceptabilă o intervenție a Guvernului în Justiție. De asemenea, ministrul român a solicitat încă o dată omologului său ca oficialii unguri să evite pe viitor orice provocări la adresa României".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22