Petro Poroshenko anunță începerea discuțiilor pentru un plan de aderare a Ucrainei la NATO

I.g. | 10.07.2017

Ucraina si NATO vor incepe discutiile despre o foaie de parcurs pentru aderarea Kievului la organizatia nord-atlantica iar guvernul ucrainean va implementa reformele necesare pentru a aduce tara la standardele Tratatului pana in 2020, a declarat luni presedintele Petro Poroshenko, citat de Reuters.

Pe aceeași temă

 

Intr-o conferinta comuna de presa cu Poroshenko, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anuntat ca NATO a oferit Ucrainei noi echipamente pentru a descoperi cine s-a aflat in spatele atacului cibernetic care a lovit tara in iunie si s-a raspandit pe plan global, scrie HotNews. "Ucraina si-a definit cu siguranta viitorul politic si viitorul in sfera securitatii. (...) Astazi am afirmat clar ca vom incepe o discutie despre un plan de actiune pentru aderare iar propunerile noastre pentru o astfel de discutie au fost acceptate cu placere", a aratat presedintele ucrainean. 

 

"NATO va continua sa sprijine Ucraina pe calea unei relatii mai apropiate cu NATO",a  declarat Jens Stoltenberg, legat de acest subiect. AFP noteaza ca, pana in prezent, NATO nu a evocat niciodata concret modalitatile unei aderari a Ucrainei la Alianta. Vizita lui Stoltenberg vine la o zi dupa ce secretarul american de Stat Rex Tillerson s-a aflat in Kiev, de unde a cerut Rusiei "sa faca primii pasi in favoarea unei dezescaladari" in estul Ucrainei.

 

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a replicat ca o potentiala candidatura a Ucrainei la NATO nu vor ajuta stabilitatea si securitatea in Europa. In iunie, parlamentul ucrainean a aprobat amendamente care fac din aderarea la NATO o prioritate a politicii externe a Ucrainei, cu riscul de a irita si mai mult Rusia, care considera orice extindere a NATO drept un semn de agresiune fata de ea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22