Phenianul anunță că va ataca baza americană din Guam după amenințarea lansată de Trump

Dora Vulcan | 09.08.2017

Coreea de Nord a anunţat miercuri că examinează posibilitatea unui atac cu rachete asupra Insulei americane Guam din Oceanul Pacific, unde SUA au baze militare. Amenințarea vine la câteva ore după ce Trump a amenințat că Phenianul se va confrunta cu „foc şi furie”, relatează Reuters, preluat de Adevărul.

Pe aceeași temă

 

 

Planul de atac ar putea fi pus în aplicare în orice clipă dacă primeşte acordul lui Kim Jong-un, potrivit unui purtător de cuvânt al Armatei Populare din Coreea (KPA), citat de KCNA, agenţia de ştiri a Phenianului.

 

„Departamentul Strategic al KPA-ului examinează cu atenţie planul operaţional pentru un atac asupra Guam-ului, cu rachete cu rază medie şi lungă de tip Hwasong-12, în vederea neutralizării bazelor militare majore ale Statelor Unite, printre care şi Baza Forţelor Aeriene Anderson”, a adăugat purtătorul de cuvânt.  

 

Acesta din urmă a mai precizat că planul va ajunge la Comandamentul Suprem în curând, fără menţioneze o dată concretă.  

 

Luni, două bombardiere B-1 au zburat din Guam până deasupra Peninsulei Coreene, Coreea de Nord acuzând Statele Unite că încearcă să născocească „un război preventiv” şi că orice pas în plus va declanşa un război.  

 

Acum câteva zile, Naţiunile Unite au aprobat o hătărâre în urma căreia Coreea de Nord va suferi cele mai aspre sancţiuni economice de până acum, motivul fiind testele cu rachete din ultima vreme.  

 

Marţi, Trump spunea în faţa reporterilor că „Phenianul ar face bine să nu mai vină cu ameninţări la adresa Statelor Unite. Alminteri se vor confrunta cu foc şi furie aşa cum nu s-a mai văzut vreodată”.  

 

 

 

Declaraţiile lui Trump vin în urma unui raport de la Washington Post, care citează mai mulţi oficiali de securitate, în care anunţă că Phenianul a reuşit să producă un focos nuclear îndeajuns de mic cât să încapă într-o rachetă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22