Philadelphia, scena unor lupte de stradă luna trecută, se pregătește de noi violențe în ziua votului

Laurentiu Gheorghe | 03.11.2020

Pentru ziua votului, Philadelphia s-a pregătit pentru a preîntâmpina noi violențe din partea susținătorilor celor doi candidați: magazine baricadate și patrule ale Gărzii Naționale pe străzi.

Pe aceeași temă

Un sondaj realizat de Yahoo News/ YouGov spune că 77% dintre votanții americani se tem că, după terminarea alegerilor, în SUA vor izbucni violențe.

Un caz interesant este orașul Philadelphia, capitala statului Pennsylvania, unde multe magazine din centrul orașului sunt deja baricadate, iar Garda Națională patrulează pe străzi.

Philadelphia a avut parte de proteste de stradă în ultimele zile, după ce, lunea trecută, o persoană de culoare a fost împușcată mortal de polițiști pentru că i-a amenințat cu un cuțit. Protestele au degenerat în violențe, mai multe magazine au fost sparte și jefuite iar unii polițiști au fost răniți.

Adriana Mitchell, o avocată din România stabilită în Philadelphia, care a realizat și fotografiile de mai jos, spune că localnicii se așteaptă ca lucrurile să se complice în contextul alegerilor.

Pennsylvania este un stat cheie la acest scrutin: potrivit site-ului de sondaje și date statistice FiveThirtyEight.com, dacă Trump va câștiga acest stat, șansele sale de a obține un nou mandat de președinte cresc la 60%.

În 2016, Trump a pierdut la scor alegerile din orașul Philadelphia (a luat doar 15% din voturi) dar a câștigat statul: 48,2% față de 47,5% Clinton. În 2020, sondajele îl dau drept câștigător al Pennsylvaniei pe Joe Biden. În același timp, în Philadelphia s-a votat masiv în aceste zile, numai că rezultatele acestor „early votes” nu vor fi cunoscute la sfârșitul acestei zile.

Președintele Trump a afirmat zilele trecute că recenta decizie a Curții Supreme cu privire la prelungirea termenului de primire a buletinelor de vot trimise prin poștă din Pennsylvania va deschide ușa fraudelor electorale pe scară largă - și a violenței electorale în noaptea alegerilor.

„Sunt foarte îngrijorat de Pennsylvania. Philadelphia este cunoscută pentru lucrurile rele care se întâmplă cu votul (..) Sunt foarte îngrijorat că instanța permite să depășiți data de 3 noiembrie și vă permite să faceți tot felul de lucruri pentru o perioadă lungă de timp. Lucrurile rele se vor întâmpla, iar lucrurile rele duc la alte lucruri de tip. Este un lucru foarte periculos pentru țara noastră ".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22