Plahotniuc a părăsit Republica Modova: A plecat pentru câteva zile ca să-și viziteze familia

Laurentiu Gheorghe | 15.06.2019

Partidul Democrat a transmis vineri noapte un comunicat după demisia guvernului Pavel Filip în care anunța că liderul PDM, Vlad Plahotniuc a părăsit țara pentru câteva zile pentru a-și vizita familia.

Pe aceeași temă

Presa din Republica Moldova scrie că de pe aeroportul din Chișinău au decolat vineri noapte cinci curse charter cu lideri politici apropiați de Plahotniuc și familiile lor

„În legătura cu speculaţiile apărute în presă despre aşa-zisa dispariţie a liderului PDM, precizăm că domnul Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa. Facem apel, pe această cale, să fie evitate speculaţiile şi informaţiile neverificate. Recent, cetăţenii au fost intoxicaţi cu o campanie de manipulare asemănătoare, când au fost publicate informaţii false despre starea sănătăţii sale. Este regretabil că se operează cu astfel de ştiri false, care induc în eroare opinia publică”, se arată în comunicatul publicat vineri noaptea de PDM.

Comunicatul a fost publicat la ora 1:30, la mai multe ore după ce a fost o adevărată aglomerație de chartere pe aeroportul din Chișinău, imediat după anunțul Partidului Democrat că se retrage de la guvernare.

Plahotniuc este divorțat și are doi copii care de mai multă vreme locuiesc în Elveția, unde liderul PDM are mai multe proprietăți, printre care o vilă luxoasă chiar pe malul lacului Geneva, scrie Unimedia.

Destinațiile avioanelor sunt următoarele: șase persoane au plecat spre Moscova, două, spre Londra, iar al treilea avion ar urma să aterizeze la Odesa, a scris Unimedia, iar un altul a aterizat la Kiev.

„Acțiunile abuzive dictate de Plahotniuc nu vor rămâne nepedepsite", a afirmat premierul numit de noua majoritate, Maia Sandu.

Avionul care a decolat cu destinația Moscova îi avea la bord pe mai mulți membri ai familiei lui Ilan Shor, lider al partidului Shor și primar la Orhei, un apropiat al lui Plahotniuc, scrie Agora.md.

„Sunt mijloace prin care aceşti oameni vor fi readuşi şi vor răspunde în faţa justiţiei din Moldova”, a spus Maia Sandu despre avioanele care părăsesc R. Moldova.

„Nu pot trăi liniștiți nicăieri. Am văzut niște politicieni români care au mers în Costa Rica și au fost extrădați. Nu prea sunt locuri pe Pământ unde se pot ascunde. O să ajungem să avem o procuratura independentă care la un moment dat va cere extrădarea lor și o să fie sancționați. Foarte important acum este să pornim pe urmele banilor și să încercăm să-i recuperăm”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune la ProTV Chișinău.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22