Plângeri împotriva cancelarului german Angela Merkel pentru înaltă trădare

Dora Vulcan | 30.08.2017

Peste 1.000 de plângeri pentru înaltă trădare au fost depuse împotriva cancelarului german Angela Merkel de la începutul crizei refugiaților în 2015, provenind din partea unor simpatizanți ai Alternativei pentru Germania (AfD, dreapta radicală, partid populist și antiimigrație), relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Plângerile împotriva cancelarului s-au dovedit a fi nefondate", a declarat Frauke Kähler, purtătoare de cuvânt a Parchetului din Karlsruhe (sud-vest) — având competențe în această chestiune — pentru ziarul Mannheimer Morgen, transmite Agerpres.

 

Simpatizanți și militanți ai AfD reproșează liderei conservatoare că a deschis porțile Germaniei într-un mod necontrolat la peste un milion de migranți în 2015 și 2016.

 

În campanie pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar la alegerile parlamentare din 24 septembrie, Angela Merkel este cu regularitate criticată pe acest subiect în cadrul deplasărilor sale în regiuni din fosta RDG (Republica Democrată Germană), unde AfD se bucură de popularitate.

 

La Bitterfeld-Wolfen (est), Merkel a fost puternic contestată marți seara: "Afară! Afară!". Acest oraș este un fief al AfD, care a obținut 31,9% din voturi în alegerile regionale de anul trecut.

 

Ulterior, la un miting la Brandenburg an der Havel, cancelarul german a fost de asemenea contestată, unii dintre manifestanți agitând pancarte cu înscrisul "Merkel trebuie să plece!"

 

Pe scenă, ea a insistat că "nu prin strigăte, ci discutând" se pot rezolva problemele.

 

AfD, în declin în vara anului 2015, a cunoscut o ascensiune în urma sosirii a sute de mii de migranți, mulți dintre ei din țări musulmane.

 

Acest partid care flirtează cu extremismul și xenofobia este creditat cu între 8% și 9% din intențiile de vot pentru alegerile legislative, după ce ajunsese la un procent de 15% în 2016.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22