Poliția britanică a arestat un bărbat de 23 de ani în incidentul de la mall

Dora Vulcan | 23.05.2017

Un bărbat de 23 de ani a fost arestat de autoritățile britanice în ancheta privind atacul de la Manchester. Premierul Theresa May anunțase anterior că poliția crede că a identificat atacatorul sinucigaș și că vrea să afle dacă a plănuit atacul singur sau a avut sprijinul unei organizații teroriste.

Pe aceeași temă

 

 

Poliția a revenit și a precizat că arestarea tânărului nu are legătură cu atacul terorist produs cu o seară în urmă la Manchester.

 

 

 Bărbatul a fost arestat în urma unui raid în clădirea în care ar fi locuit atacatorul care a detonat bomba de la Arena Manchester, relatează The Guardian și Reuters.

 

 

Poliția a instalat un perimetru de siguranță în jurul clădirii și perchezițiile sunt în desfășurare.

 

Managerul companiei care se ocupă de administrația clădirilor din regiunea Chorlton a Manchesterului, unde au loc perchezițiile, a declarat acolo locuiesc mulți studenți din afara Marii Britanii.

 

„Nora mea m-a sunat și m-a anunțat că poliția este acolo. Nu îi cunosc personal dar sunt mulți care au venit din afara Marii Britanii, sunt studenți, dar nu locuiesc singuri. Sunt apartamente cu două paturi. Avem studenți din Arabia Saudită, Irak și Libia, dar și familii din Manchester”, a spus bărbatul.

 

Anterior, Theresa May a declarat că a fost vorba de un atacator sinucigaș și că poliția i-a aflat identitatea. Numele acestuia nu a fost făcut public, întrucât ancheta este în desfășurare.

 

Circa 21.000 de persoane, mulți dintre ei copii și adolescenți, se aflau la concert când a explodat bomba. Deflagrația s-a soldat cu 22 de morți și 59 de răniți. Poliția a anunțat că anchetează incidentul ca pe un atac terorist.

 

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat constituirea unei celule de crize care întreprinde toate demersurile pe lângă autoritățile locale „în vederea obținerii unor informații privind circumstanțele producerii incidentului, precum şi date cu privire la naționalitatea victimelor”.

 

Poliția britanică a confirmat că a fost vorba de un atac sinucigaș și că printre victimele exploziei se numără și copii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22