Poliţist italian rănit de explozia unei bombe plasată în faţa unei librării neo-naziste

E.b. | 01.01.2017

Autorităţile italiene au anunţat că un poliţist a fost rănit duminică dimineaţă după ce o bombă ascunsă într-un pachet poştal a explodat în faţa unei librării neo-naziste din Florenţa.

Pe aceeași temă

 

 

Se pare că poliţistul încerca să dezamorseze dispozitivul atunci când acesta explodat, transmite Reuters, preluată de News.ro.

 

Forţele antiterorism au descoperit la primele ore ale dimineţii pachetul suspect în timp ce patrulau zonele sensibile din Florenţa. O echipă de genişti a fost imediat desfăşurată în faţa librăriei, care este condusă de o grupare neo-nazistă.


Însă, bomba a explodat în timp ce un poliţist a încercat să se apropie de pachet în jurul orei locale 5.30 (6.30 ora României).


Poliţistul a fost imediat transportat la un spital din apropiere, unde medicii i-au amputat mâna stângă. De asemenea, poliţistul şi-a pierdut vederea la un ochi în urma exploziei.

 

Anchetatorii încă investighează şi nu pot specula cu privire la identitatea celor care au plantat bomba.


Este al treilea atac din ultimul an asupra acestei librării. Este cu siguranţă un atac politic”, a declarat preşedintele grupării de extremă-dreapta CasaPound, Gianluca Iannone.


Italia a fost zguduită în anii '70 şi '80 de numeroase atentate revendicate de grupări de extremă dreapta sau stânga. În ultimii ani s-au redus considerabil asemenea acte de violenţă între extremişti. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22