Politia, autorizată sa blocheze cartierele arabe din Ierusalim, in anumite situatii

I. P. | 14.10.2015

Poliția israeliană a fost autorizată de cabinetul de securitate să blocheze cartierele arabe din Ierusalimul de Est, în anumite situații, anunță un comunicat al biroului prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Pe aceeași temă

"Cabinetul de securitate a decis o serie de măsuri pentru a lupta împotriva terorismului, mai ales să autorizeze poliția să blocheze sau să impună restricție de circulație în cartiere din Ierusalim în caz de divergențe între persoane sau incitare la violență", menționează un comunicat citat de Agerpres.

 

Cabinetul a decis o serie de măsuri pentru a lupta împotriva escaladării violenței palestiniene, care a atins un nou nivel marți după moartea a trei israelieni în două atentate la Ierusalim.

 

"Cabinetul a autorizat mai ales, în plus față de demolarea caselor teroriștilor, ca nicio nouă construcție să nu fie permisă în acel loc, proprietățile teroriștilor să fie confiscate și permisul de rezident în Israel revocat", adaugă comunicatul.

 

În plus, miniștrii împreună cu Benjamin Netanyahu au convenit "să întărească numărul de polițiști și soldați pentru securitatea Israelului în special de-a lungul barierei de securitate", potrivit acestui comunicat.

 

Cabinetul de securitate se va reuni din nou miercuri pentru a decide alte măsuri, în special împotriva "incitării la violență", adaugă France Presse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22