Politica față de refugiați afectează popularitatea cancelarului Angela Merkel

Vlad Toma | 29.01.2016

Conform unui sondaj de opinie realizat de Insa pentru revista Focus, 40% dintre germani sunt de părere că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ar trebui să demisioneze din cauza politicii sale fata de imigranti, anunta Reuters.

Pe aceeași temă

 

Pe baza deciziilor luate de Angela Merkel, Germania a primit 1,1 milioane solicitanti de azil in 2015.

 

45,2% dintre cei care au participat la sondaj considera insa ca deciziile luate de Merkel în cazul refugiatilor nu reprezintă un motiv de demisie, arata Reuters.

 

Potrivit unui sondaj efectuat acum cateva zile, 55% dintre germanii s-au declarat pentru inchiderea granitelor in vederea blocarii fluxului de migranti.

 

Recent, Merkel a primit critici din interiorul propriului sau partid. Patruzeci de deputati din partidul conservator CDU i-au transmis cancelarului o scrisoare in care ii cer sa renunte la politica de deschidere fata de migranti, deoarece Germania si-ar fi atins deja limitele primind un milion de migranti in 2015.

 

"In lumina evolutiilor din aceste ultime luni, nu mai e vorba de o mare provocare, suntem la capatul limitelor pentru tara noastra. De aceea consideram ca este urgent sa se revina asupra actualei politici de imigratie",scriu deputatii intr-o scrisoare facuta publica de AFP.

 

Deputatii CDU se plang in scrisoare citata ca o mare parte dintre tarile UE nu impartasesc povara pe care o reprezinta sosirea acestor migranti.
 

Angela Merkel a promis o reducere tangibila a fluxului migratoriu, insa nu prin inchiderea granitelor ci actionand la nivel european si international pentru a combate cauzele si pentru a intari granitele externe ale UE.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22