Politica SUA, varianta Trump: Apararea aliatilor NATO, doar daca si-au platit contributiile

Vlad Toma | 21.07.2016

Donald Trump, candidatul republicanilor pentru alegerile prezidentiale care vor avea loc in SUA in toamna acestui an, a declarat ca, daca va fi ales presedinte, nu va face presiuni asupra Turciei sau a altor regimuri autoritare aliate cu SUA in cazul epurarilor sau a incalcarii libertatilor civile.

Pe aceeași temă

 

Trump considera ca SUA trebuie sa-si rezolve propriile probleme inainte de a incerca sa modifice comportamentul altor natiuni.

 

"Nu cred ca aveam dreptul sa dam lectii altora. Uitati-va ce se intampla in tara noastra. Cum le putem spune altora ce sa faca cand la noi oamenii impusa politisti pe strada", a spus Trump, citat de New York Times.

 

Trump a vorbit de asemenea despre faptul ca SUA nu ii va apara pe aliatii NATO decat dupa ce va verifica contributiile acestora pentru Alianta.

 

Aliatii vor trebui sa suporte costurile apararii, a spus candidatul republicanilor, anuntand ca va anula tratatele pe care le considera nefavorabile si va redefini ceea ce inseamna a fi un partener al SUA.

 

Trump a declarat ca prefera sa duca mai departe vechile tratate ale SUA insa doar daca aliatii nu vor mai profita de bunavointa Americii, bazata pe niste cheltuieli care nu mai pot fi sustinute.

 

Intrebat despre un posibil atac al Rusiei impotriva tarilor baltice, Trump a spus ca Statele Unite le vor sari in ajutor doar dupa ce va verifica daca acestea si-au indeplinit obligatiile fata de SUA. "Daca si-au indeplinit obligatiile, raspunsul este da," a afirmat candidatul republicanilor.

 

El a mai declarat ca America trebuie pusa pe primul loc, precizand ca e gata sa anuleze acordurile SUA cu Canada si Mexic daca nu va putea obtine conditii mai bune.

 

Trump a admis ca abordarile sale in materie de politica externa sunt extrem de diferite de cele ale candidatilor republicani din trecut, mentionand pierderile pe care SUA le sufera din cauza soldatilor trimisi pentru a asigura pacea in diferite zone din intreaga lume.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22