Polonia a înăsprit restricțiile, după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2

Laurentiu Gheorghe | 25.03.2021

În Polonia se închid marile centre comerciale, școlile, grădinițele, frizeriile și se restricționează participarea la slujbe după ce sistemul sanitar a ajuns la limită din cauza infectărilor cu coronavirus

Pe aceeași temă

Dupa cele 34.151 de noi cazuri raportate joi si 520 noi decese in aceasta tara cu circa 38 de milioane de locuitori, premierul polonez a apreciat ca se impune restrictionarea si mai mult a mobilitatii cetatenilor si a activitatii economice pentru a opri raspandirea rapida a coronavirusului. relateaza agentiile Reuters si EFE.

''Polonia este astazi in cel mai greu moment al pandemiei din ultimele 13 luni'' si sistemul sanitar este la limita, a avertizat Mateusz Morawiecki la o conferinta de presa la care a anuntat noile restrictii impreuna cu ministrul sanatatii, Adam Niedzielski.

Toate centrele comerciale cu o suprafata mai mare de 2.000 de metri patrati vor fi inchise, cu exceptia magazinelor alimentare si farmaciilor, cu limitarea accesului prin stabilirea unei limite de cel mult o persoana pentru 15 metri patrati in magazinele mici si de cel mult o persoana pentru 20 metri patrati in cele mari.

Activitatile sportive vor fi interzise, cu exceptia celor pentru sportivii profesionisti, se inchid scolile si gradinitele, cele din urma ramanand deschise doar pentru copiii membrilor armatei si fortelor de securitate.

Vor fi de asemenea inchise, printre altele, frizeriile, saloanele de infrumusetare, magazinele de optica si bibliotecile.

De saptamana trecuta au fost deja inchise restaurantele, hotelurile, scolile primare si activitatile culturale in provinciile poloneze cele mai afectate de pandemie.

Avand in vedere apropierea Pastelui Catolic, guvernul de la Varsovia a lansat un ''apel la responsabilitate'' catre preoti, cerandu-le sa respecte masurile de prevenire a raspandire a virusului in timpul evenimentelor religioase.

Premierul Morawiecki a avertizat ca daca situatia sanitara continua sa se inrautateasca in urmatoarele 2-3 saptamani nu sunt excluse alte restrictii si mai severe, inclusiv decretarea din nou a starii de urgenta.

El explica cresterea infectarilor prin prezenta variantei britanice mai contagioase a coronavirusului, dar criticii sai cred ca aceasta crestere este mai degraba rezultatul introducerii tardive a restrictiilor, nerespectarii regulilor de catre cetatenii obositi de aceste masuri si sprijinului insuficient al guvernului pentru sistemul sanitar.

Numarul cazurilor de COVID-19 din Cehia a crescut de aproape zece ori intr-o singura luna

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22