Polonia ameninţă UE că «va juca dur» la Bruxelles, după votul în favoarea lui Tusk

E.b. | 12.03.2017

Witold Waszczykowski , ministrul polonez de externe, a afirmat că țara sa va obstrucționa afacerile europene și "va juca dur" la Bruxelles, după alegerea lui Donald Tusk pentru un nou mandat la conducerea Consiliului European. Tusk este de multă vreme un adversar politic al actualului premier.

Pe aceeași temă

 


"Trebuie spus deschis: politica UE s-a dovedit o politică a dublului standard și a înșelătoriei", a declarat șeful diplomației de la Varșovia, conform Reuters, preluată de Agerpres.


Tabloidul Super Express a publicat sâmbătă comentarii ale lui Waszczykowski (foto), ca reacție la votul liderilor Uniunii Europene pentru polonezul Tusk, care a fost contestat de țara sa de origine.


Potrivit ministrului de externe, Polonia va continua să participe la lucrările Consiliului European, pe care nu îl poate boicota: "Trebuie să fim conștienți că putem fi înșelați în orice moment", a explicat el.


"Evident, trebuie să reducem drastic nivelul încrederii noastre în UE. De asemenea, să începem să ducem o politică negativă", a mai spus Waszczykowski.


Fost prim-ministru al Poloniei, Donald Tusk este de multă vreme un adversar politic al actualului premier, Jaroslaw Kaczynski, care conduce un guvern al partidului eurosceptic Lege și Justiție (PiS).

 

Înainte de primul mandat la Bruxelles, Tusk a condus Platforma Civică, principalul partid de opoziție din Polonia, învins de PiS la alegerile din 2015. Cu toate acestea, arată Reuters, majoritatea societății poloneze este în favoarea apartenenței la UE. Polonia este cel mai mare beneficiar al fondurilor europene dintre cele 28 de state membre ale Uniunii. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22