Polonia respinge cererile CE privind Curtea Constitutionala si risca o sanctiune grava

E.b. | 21.02.2017

Polonia a respins categoric solicitarile repetate venite din partea Comisiei Europene, care a aratat ca statul de drept este amenintat de implementarea controversatelor reforme judiciare de la Curtea Constitutionala. Institutia europeana a lansat in urma cu un an o procedura de monitorizare fara precedent in ceea ce priveste respectarea statului de drept si a principiilor democratice din Polonia.

Pe aceeași temă

 

 

De asemenea, acest raspuns creste posibilitatea ca liderii europeni sa aleaga o sanctiune grava, prin retragerea dreptul de vot de care beneficiaza Polonia, transmite Reuters, preluat de News.ro.

 

Comisia Europeana le-a dat, in decembrie, liderilor conservatori de la PiS un ultimatum de doua luni pentru a implementa o serie de masuri legislative care sa protejeze puterile Curtii Constitutionale, dupa ce o serie de reforme judiciare si noi numiri au slabit considerabil independenta instantei fata de Guvern.  
 

 

De asemenea, institutia europeana a lansat in urma cu un an o procedura de monitorizare fara precedent in ceea ce priveste respectarea statului de drept si a principiilor democratice din Polonia, care ar putea duce in final la retragerea dreptului de vot al tarii la nivelul Uniunii Europene

 

Insa, o asemenea masura exceptionala trebuie sa fie sustinuta unanim de catre tarile UE.  

 

Tensiunile dintre Varsovia si Bruxelles au crescut considerabil dupa ce conservatorii de la Lege si Dreptate (PiS) au preluat puterea in urma cu un an si jumatate si au inceput aproape imediat reformarea Curtii Constitutionale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22