Popularii europeni discută excluderea ”forței nedemocratice” Fidesz din PPE

Redactia | 28.02.2019

Partidul Popular European (PPE) va analiza in martie posibilitatea excluderii formatiunii Fidesz, condusa de premierul ungar Viktor Orban

Pe aceeași temă


Cazul formatiunii Fidesz va fi pe agenda reuniunii PPE din 20 martie, un eveniment organizat pentru aprobarea strategiei partidului in campania electorala europarlamentara, scrie The Guardian.


Doi functionari din cadrul PPE au declarat pentru cotidianul The Guardian ca in cursul acestei reuniuni se va discuta si despre cazul lui Viktor Orban si al partidului Fidesz.

Partide de centru-dreapta din tari nordice analizeaza posibilitatea introducerii unei solicitari pentru o procedura disciplinara impotriva formatiunii Fidesz. In trecut, politicile lui Viktor Orban au fost criticate de partide din Olanda si Luxemburg.

Viktor Orban a fost criticat dur dupa lansarea unei campanii agresive impotriva presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este la randul sau membru PPE. De asemenea, Viktor Orban a declarat ca UE "nu a invatat nimic din atacurile teroriste produse in ultimii ani si vrea sa aduca chiar mai multi imigranti in Europa".

Petri Sarvamaa, un eurodeputat crestin-democrat din Finlanda, a declarat pentru cotidianul The Guardian ca Viktor Orban nu ar trebui sa fie membru PPE. "Este evident ca partidul Fidesz condus de Orban nu impartaseste valorile PPE. Eu as merge atat de departe incat i-as numi o forta nedemocratica".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22