Poroșenko, către Zelenski: Niciodată să n-aveți încredere în Putin. Evitați întâlnirile între 4 ochi

Dora Vulcan | 06.12.2019

Fostul președinte ucrainean îl pregătește pe succesorul său pentru întâlnirea de la Paris, unde Volodîmîr Zelesnki va da ochii, pentru prima oară, cu președintele rus, Vladimir Putin.

Pe aceeași temă

Fostul preşedinte ucrainean Petro Oleksiiovici Poroşenko l-a îndemnat vineri pe succesorul său Volodîmîr Zelenski "să nu aibă încredere în Putin niciodată", cu câteva zile înaintea unei întâlniri cu liderul de la Kremlin la un summit privind Războiul din Ucraina, relatează AFP.

Într-un editorial publicat în ziarul "Ukrainska Pravda", Poroşenko îi spune lui Zelenski că "Putin manipulează pe toată lumea pe fond cu privire la fapte, cifre, hărţi, emoţii. Urăște Ucraina și ucrainenii".

"În acest context, un sfat sincer: evitați întâlnirile între patru ochi cu Putin pe cât posibil, pentru a nu cădea victimă lingușirilor și manipulărilor sale KGB-iste, jocului său cu emoțiile", a adăugat bogatul om de afaceri, care a fost învins zdrobitor de Zelenski la alegerile prezidențiale din acest an.

Președinții rus și ucrainean se vor afla luni la Paris, prima întâlnire, în formatul Normandia, alături de Franța și Germania, pentru a relansa negocierile de pace legate de estul Ucrainei, singurul conflict armat activ din Europa.

Nu sunt așteptate avansuri reale, dar însăși organizarea unui astfel de summit este privită cu optimism, după trei ani de paralizie a negocierilor la cel mai înalt nivel.

Războiul dintre Kiev și separatiștii pro-ruși susținuți de Rusia s-a soldat cu peste 13.000 de morți în cinci ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22