Președintele Emmanuel Macron cere excluderea din Schengen a țărilor UE anti-imigrație

Redactia | 23.09.2018

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că țările UE care nu dau dovadă de solidaritate în privința gestionării migranților ar trebui să fie excluse din Spațiul european de liberă circulație, Schengen.

Pe aceeași temă

 

 

 

„Țările care nu vor mai mult Frontex sau mai multă solidaritate vor părăsi Schengen. Ţările care nu vor mai multă Europă nu se vor mai atinge de fonduri structurale”, a spus președintele francez în conferința de presă susținută la finalul summitului european informal de la Salzburg, desfăşurat zilele trecute, care a avut ca principale teme pe agendă migraţia şi negocierea Brexitului, scrie publicația Politico.eu.

 

Macron s-a referit la o propunere a Comisiei Europene de suplimentare a efectivelor Frontex (Agenţia europeană comună de protecţie a frontierelor), de la 1.600 la 10.000 de agenți, pentru consolidarea frontierelor externe ale blocului comunitar.

 

Planul Comisiei a fost criticat de premierul Ungariei, Viktor Orban, care, într-o declarație făcută luni în fața parlamentului de la Budapesta, a spus că „Nu vom renunța la dreptul nostru de a ne apăra graniţele, nimeni nu ne poate lua câtuşi de puţin din acest drept”.

 

Viktor Orban a refuzat de asemenea să primească solicitanți de azil în cadrul programului de redistribuire a acestora la nivel UE, în pofida faptului că o decizie a Curţii Europene de Justiţie îl obligă să accepte cota de refugiați.

 

Și alte țări est-europene, inclusiv Cehia şi Slovacia, se opun planului privind Frontex, însă comentariile lui Macron par să-l fi vizat pe Orban, notează Politico.eu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22