Premierul bulgar demisionează după ce Rumen Radev a câştigat alegerile prezidenţiale

E.b. | 13.11.2016

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat că demisionează în urma rezultatului scrutinului prezidențial câștigat de candidatul susținut de Partidul Socialist, Rumen Radev (foto), informează AFP.

Pe aceeași temă

 

Conform agenției bulgare Novinite, Borisov a mai spus că este de părere că în Bulgaria ar trebui să fie organizate alegeri anticipate și a avertizat că guvernul următor va fi format din Partidul Socialist Bulgar și de Mișcarea Drepturilor și Libertăților (DPS), al comunității turcilor din Bulgaria, dacă mandatul său va fi transferat socialiștilor, transmite Agerpres.

 

Borisov a reiterat duminică intenția de a demisiona dacă Țețka Țatceva, candidata la președinție pe care a susținut-o, pierde cursa în favoarea lui Radev, informează Novinite.

 

"GERB /Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei/ nu va rămâne la putere nici măcar o secundă dacă pierdem azi (duminică)", a spus premierul bulgar, aflat la jumătatea mandatului. De asemenea, a mai subliniat că nu va participat nici la formarea unui alt guvern în cadrul mandatului actualului Parlament dacă Țatceva pierde alegerile.

 

"Dacă vom avea sau nu o criză politică depinde de populație", a mai spus Borissov.

 

Dacă premierul demisionează, parlamentul bulgar rămâne în funcție chiar dacă partidele nu reușesc să ajungă la o înțelegere cu privire la formarea unei coaliții de guvernare. Decizia de a dizolva parlamentul și a convoca alegeri anticipate aparține președintelui bulgar. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22