Premierul Netanyahu a cerut populației să reziste trei zile în adăposturi subterane

Redactia | 10.10.2023

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni seară ca răspuns la atacul Hamas în Gaza că ”Ceea ce le vom face dușmanilor noștri va avea ecou timp de generații”.

Pe aceeași temă

Hamas a declarat că va executa un ostatic israelian ca răspuns la orice nou bombardament în Fâșia Gaza care va avea loc fără un avertisment prealabil – la câteva momente după ce o figură de rang înalt din cadrul grupării a declarat pentru Sky News că civilii captivi vor fi tratați „uman”.

Avertismentul a fost lansat de Hamas înainte ca cel puțin 100 de cadavre să fie recuperate din Be’eri, o comunitate din sudul Israelului care a fost capturată de teroriști.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni seară că răspunsul țării sale la incursiunea de sâmbătă „abia a început”, adăugând: „Ceea ce le vom face dușmanilor noștri în zilele următoare va reverbera asupra lor timp de generații”.

El a repetat un avertisment anterior că orice loc în care se află sediul Hamas va fi transformat în „dărâmături”, după ce armata israeliană a declarat că a lovit astăzi 1.000 de ținte în interiorul Gaza.

Dl Netanyahu a adăugat că un număr de bărbați înarmați palestinieni se află încă în interiorul țării și i-a acuzat că au ucis copii încătușați.

Un purtător de cuvânt al ambasadei israeliene la Londra a declarat că armata le-a spus israelienilor să „se pregătească pentru o ședere de trei zile în adăposturi antiaeriene/camere de securitate”.

De asemenea, oamenii au fost sfătuiți să își asigure rezervele de alimente, apă și dispozitive care funcționează cu baterii în cazul în care se întrerupe curentul electric.

Între timp, Israelul a ordonat, de asemenea, un „asediu complet” al Fâșiei Gaza, teritoriu palestinian guvernat de Hamas, lăsând-o fără alimente, electricitate sau combustibil. Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat ulterior că este „profund întristat” de decizia Israelului de a impune asediul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22