Premierul polonez spune că Germania este principalul obstacol în calea sancțiunilor împotriva Rusiei

Redactia | 04.04.2022

Germania este principalul obstacol în calea impunerii unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, a spus luni prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki în timpul unei conferințe de presă.

Pe aceeași temă

Morawicki a mai subliniat și faptul că Ungaria nu se opune sancțiunilor, transmite Reuters.

Comentariul premierului polonez vine la o zi după ce Viktor Orban a câștigat alegerile parlamentare, în ciuda faptului că a fost criticat pentru poziția ambivalentă pe care a adoptat-o față de Rusia după invadarea Ucrainei.

„Trebuie să recunoaștem, indiferent de modul în care abordăm Ungaria, că este a patra victorie de acest gen și trebuie să respectăm alegerile democratice”, a spus premierul Poloniei, adăugând că „Germania este principalul obstacol în calea sancțiunilor. Ungaria este în favoarea sancțiunilor.”

Morawiecki a prezentat săptămâna trecută un plan în 10 pași pentru a salva Ucraina, iar cel mai important pas era renunțarea la livrările de energie din Rusia.

Morawiecki a prezentat săptămâna trecută un plan în 10 pași pentru a salva Ucraina, scrie Politico, care a fost conceput împreună cu Slovenia și Cehia. Cel mai important pas este cel de a opri plățile către Moscova pentru petrol, gaz și cărbune.

Într-un interviu publicat duminică, vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski a acuzat Franța și Germania că sunt prea apropiate de Rusia, criticând în special Berlinul pentru că nu a livrat destule arme Ucrainei și că refuză să importe petrol rusesc.

„Nu poți să sprijini constant o mare putere ca Rusia cu miliarde [de euro] plătind pentru achizițiile din domeniul eneregiei”, a spus Kaczynski. „Acest lucru trebuie să se termine.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22