Premierul Ucrainei și-a dat demisia după ce a fost înregistrat criticându-l pe președintele Zelenski

Laurentiu Gheorghe | 17.01.2020

La o zi după demisia premierului rus, Medvedev, și cel ucrainean, Oleksi Honcharuk pleacă din post, însă din cu totul alte motive. Președintele Ucrainei este așteptat să ia act de demisie.

Pe aceeași temă

Premierul ucrainean, Oleksi Honcharuk, și-a înaintat demisia președintelui Volodimir Zelenski după ce în presă a fost difuzată o înregistrare audio în care premierul spune că președintele habar nu are de economie.

În discursul său în fața Parlamentului de la Kiev, Honcharuk a făcut apel la unitate și a acuzat manipularea și atacurile informatice, susținând că în realitate îl respectă și îl apreciază foarte mult pe președintele Zelenski.

În schimb liderul partidului de guvernământ care îl susține pe președinte a spus că parlamentarii îi acceptă demisia și rămâne la latitudinea președintelui Zelenski să decidă.

„Am preluat funcția pentru a duce la îndeplinire programul președintelui. El reprezintă pentru mine un model de deschidere și decență. (...) Cu toate acestea, pentru a înlătura orice dubii legate de respectul și încrederea în președinte, i-am înmânat scrisoarea cu privire la demisia mea, pentru a o prezenta Parlamentului”, a scris premierul demisionar pe Facebook.

Anunțul vine pe fondul publicării unor comentarii critice la adresa președintelui Zelenski, care i-au fost atribuite premierului.

Concret, este vorba despre înregistrări care au fost făcute publice în această săptămână și care vizează o ședință din decembrie la care au participat membrii guvernului și înalți oficiali din cadrul băncii naționale.

Potrivit presei locale, participanții la reuniune au discutat despre modul în care ar trebui să-i explice recentele evoluții economice președintelui, fost actor de comedie care a câștigat suprinzător alegerile prezidențiale de anul trecut.

Honcharuk, 35 de ani, ar fi auzit spunând că explicațiile trebuie să fie cât se poate de simple pentru că ”Zelenski are o înțelegere foarte primitivă a economiei”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22