Preot din Franța, asasinat de un bărbat rwandez, care a incendiat anul trecut catedrala din Nantes

Laurentiu Gheorghe | 09.08.2021

Un preot catolic a fost asasinat în regiunea Vendée din vestul Franței, a anunțat luni ministrul francez al Afacerilor Interne, Gérald Darmanin, potrivit Le Figaro.

Pe aceeași temă

„Tot sprijinul meu pentru catolicii din țara noastră după asasinarea dramatică a unui preot în regiunea Vendee”, a scris Darmanin, menționând că se îndreaptă spre locul incidentului.

Conform primelor infirmații, autorul asasinatului este un bărbat de origine rwandeză, care a în 2020 a incendiat catedrala din Nantes.

O sursă apropiată anchetei, citată de AFP și France 24, a precizat că suspectul a mers luni dimineața în orașul Mortagne-sur-Serve și a afirmat că a ucis un preot. Bărbatul se afla deja sub control judiciar, după ce a dat foc catedralei din Nantes anul trecut în luna iulie.

În urma anunțului, Poliția și Jandarmeria franceză s-au deplasat la biserica din Mortagne-sur-Serve și au observat existența unui cadavru la fața locului. Ancheta se află în desfășurare.

Preotul în vârstă de 60 de ani, membru al comunității catolice Montfortains din Saint-Laurent-sur-Sèvre, îl găzduia pe ruandez ”de mai multe luni”, potrivit unei surse polițienești.


Senatorul Bruno Retailleau, care reprezintă regiunea Vendee, a precizat că numele celui ucis era Olivier Maire și că biserica catolică locală îl găzduia pe ruandez.

„Sunt profund șocat de teribila ucidere a unui preot care avea grijă de criminalul său”, a spus Retailleau. „De ce acest bărbat încă era în Franța?” s-a întrebat senatorul.

Autoritățile privind imigranții din Franța îi ordonaseră ruandezului să părăsească țara încă din 2019, dar acesta a rămas.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22