Presa americană:Consilier al lui Putin, mort în SUA, urma să ajungă la o înţelegere cu FBI

Vlad Toma | 12.01.2016

Presa americană comentează moartea recentă a lui Mihail Lesin, fostul ministru rus al Presei şi consilier al lui Vladimir Putin. Publicaţia „The Daily Beast“ scrie că fostul, Mihail Lesin, a murit în timp ce se pregătea să ajungă la o înţelegere cu FBI.

Pe aceeași temă

 

Lesin, un oficial care se ocupa în primul rând cu cenzurarea criticilor Kremlinului, a murit subit pe 5 noiembrie 2015, la 57 de ani, în camera unui hotel din Washington, scrie Adevarul, care citează articolul din The Daily Beast.

 

Un membru al familiei acestuia, citat de Russia Today, a declarat că Lesin a murit în urma unei crize cardiace. Autorităţile americane au deschis o investigaţie asupra morţii sale, iar o concluzie urmează să fie făcută publică în februarie.

 

„The Daily Best“ scrie că Lesin, care locuia din 2011 la Beverly Hills, în California, era monitorizat de Departamentul american al Justiţiei şi FBI şi a murit în timp ce se pregătea să fie inclus în programul de protecţie a martorilor în SUA.

 

Fostul apropriat al preşedintelui rus deţinea, cu siguranţă, informaţii sensibile despre membri din anturajul lui Putin, subliniază publicaţia citată. Lesin a demisionat în 2014 de la conducerea gigantului Gazprom-Media, invocând motive legate de familie.
 

În 2014, senatorul republican Roger Wicker din Mississippi a solicitat o anchetă împotriva lui Lesin, suspectat de spălare de bani şi corupţie. El ar fi adunat active în valoare de milioane de dolari atât în Europa, cât şi din imobiliare în SUA, în timp ce lucra pentru Guvernul rus.
 

Potrivit „The Daily Beast“, acuzele aduse de Wicker aveau o bază solidă, iar Departamentul american al Justiţiei şi FBI erau interesate de activităţile lui Lesin.
 

Fostul apropiat al lui Putin intenţiona să se mute la New York împreună cu fotomodelul Viktoria Rahimbaeva, în vârstă de 29 de ani, care a născut o fetiţă anul trecut.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22