Presa din SUA sustine ca Rex Tillerson va fi inlocuit cu Mike Pompeo. Ce spune Trump

E.b. | 01.12.2017

Casa Alba a elaborat un plan cu obiectivul inlaturarii din functie a secretarului de Stat Rex Tillerson, care are o relatie tensionata cu presedintele Donald Trump, si inlocuirea sa cu Mike Pompeo, directorul CIA, in urmatoarele saptamani.

Pe aceeași temă

 

 

Afirmatia apartine unor surse surse citate de cotidianul The New York Times.

 

Mike Pompeo ar urma sa fie inlocuit in functia de director al Agentiei Centrale pentru Informatii de senatorul Tom Cotton, un republican din Arkansas considerat un apropiat al presedintelui Donald Trump.

 

Tom Cotton a semnalat ca va accepta functia de director CIA daca i se va propune, au declarat oficiali de la Casa Alba, sub protectia anonimatului.

 

Deocamdata, nu este clar daca presedintele Donald Trump si-a dat acordul final pentru inlocuirea lui Rex Tillerson.

 

Planul privind tranzitia la Departamentul de Stat a fost elaborat de John F. Kelly, seful personalului de la Casa Alba, si ar urma sa fie aplicat in preajma inceperii anului 2018.

 

Casa Alba a refuzat sa comenteze informatiile din presa de joi, limitandu-se sa sublinieze ca deocamdata Rex Tillerson ramane in fruntea diplomatiei SUA.

 

"Nu exista anunturi de facut in acest moment. Dl Tillerson continua sa conduca Departamentul de Stat si intregul guvern este concentrat pe finalul acestui prim an incredibil de reusit al administratiei Trump", a afirmat purtatoarea de cuvant a administratiei SUA, Sarah Sanders.

 

Insa presedintele american Donald Trump a refuzat joi sa alimenteze zvonurile in sensul ca se pregateste sa-l demita pe seful diplomatiei, Rex Tillerson, relateaza DPA.

 

"E aici, Rex este aici", le-a spus Trump ziaristilor care l-au intrebat despre soarta secretarului de stat, in timpul unei intalniri intre presedinte si printul mostenitor al Bahreinului.

 

****************

 

Reuters a alcatuit o lista cu cinci lucruri pe care ar trebui sa le stim despre Mike Pompeo, cel care se zvoneste ca ar urma sa-l inlocuiasca pe Rex Tillerson


1) Pompeo, in varsta de 53 de ani, il tine la curent in mod regulat pe Donald Trump despre chestiuni legate de informatii.


2) Pompeo a minimalizat amploarea interventiei Rusiei in alegerile prezidentiale din 2016 din SUA.


3) La fel ca Donald Trump, Pompeo este un critic inrait al Iranului si a cerut anularea acordului din 2015. 


4) Pompeo este un sustinator al colectarii de date referitoare la americani, prin intermediul telecomunicatiilor. 


5) Inainte de a prelua conducerea CIA, Pompeo a fost un membru conservator republican al Camerei Reprezentantilor din SUA. Este ofiter de armata in rezerva si absolvent al Academiei Militare din SUA si al Facultatii de Drept de la Harvard.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22