Presedintele Barack Obama, la Hiroshima: Am venit pentru a plange mortii

Vlad Toma | 27.05.2016

Barack Obama a devenit primul presedinte al SUA care viziteaza Hiroshima, locul in care, in 6 august 1945, a avut loc prima explozie a unei bombe atomice. Presedintele american a despus o coroana la cenotaful ridicat in amintirea celor care si-au pierdut viata in urma acestor evenimente.

Pe aceeași temă

 

SUA si Japonia spera ca aceasta vizita va intari alianta celor doua tari si va duce la eforturi mai serioase contra armelor nucleare, anunta Reuters.

 

"Suntem aici pentru a medita asupra fortei teribile dezlantuite intr-un trecut nu foarte indepartat. Am venit aici pentru a plange mortii", a declarat Obama, in urma depunerii coroanei.

 

Inainte de depunerea coroanei, Obama a vizitat un muzeu in care erau expuse fotografii cu victimele exploziei, hainele acestora si statui care reprezentau modul in care acestia au murit. 

 

"Ne amintim de toti cei care au murit in acel razboi teribil. Avem o responsabilitate comuna, aceea de a privi istoria in fata. Trebuie sa ne intrebam ce putem face pentru ca astfel de evenimente sa nu mai aiba loc", a mai spus Obama.

 

Presedintele american a transmis inaintea vizitei la Hiroshima ca isi va aduce aminte cu respect de toti cei care si-au pierdut viata in acest tragic eveniment insa nu isi va cere scuze pentru bombardarea acestui oras de catre SUA in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

 

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, in urma exploziei de la Hiroshima si a celei care i-a urmat dupa doar cateva zile, la Nagasaki, Japonia s-a predat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22