Presedintele din Zimbabwe i-a arestat pe sportivii care nu au adus nicio medalie de la Rio

Dora Vulcan | 30.08.2016

Presedintele Republicii Zimbabwe, Robert Mugabe, care a fost adesea criticat pentru exercitarea unui regim totalitar si pentru faptul ca a distrus economia tarii, a ordonat ca toti sportivii care au reprezentat tara in 2016 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro sa fie arestati pentru ca nu au reusit sa castige nicio medalie, informeaza ibtimes.co.in.

Pe aceeași temă

 

 

Robert Mugabe i-a ordonat lui Augustine Chihuri, comandatul Politiei din Zimbabwe, sa aresteze intreaga delegatie olimpica - 31 de sportivi, niciunul dintre ei nu a reusit sa se claseze mai sus de locul 8 - imediat ce a sosit pe Aeroportul International Harare, informeaza Hotnews.

 

"Ne-am irosit banii tarii pe acesti sobolani pe care ii numim sportivi. Daca nu esti gata de sacrificiu si sa castigi macar o medalie de cupru sau de alama (pentru locurile 4 si 5 - n.r.), cum au reusit vecinii nostri din Botswana, atunci de ce te duci sa irosesti banii?", a declarat Robert Mugabe.

 

Reactia lui este asemanatoare cu cea a unui alt dictator, Kim Jong-Un din Coreea de Nord, care a ordonat ca toti sportivii care nu au performat la Olimpiada din Brazilia sa fie trimisi sa lucreze in minele de carbune. Coreea de Nord a obtinut sapte medalii la Rio, inclusiv doua medalii de aur. Furia lui Kim Jong-Un se explica prin faptul ca tara sa nu a castigat 17 medalii, asa cum si-ar fi dorit el, iar vecinii din Coreea de Sud au obtinut 29 de medalii, dintre care 9 de aur.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22