Președintele Donald Trump a declarat stare de urgență națională din cauza epidemiei Covid19

Laurentiu Gheorghe | 13.03.2020

Anunțul făcut de președintele Trump privind instituirea stării de urgență la nivel național îi permite să aloce fonduri de circa 50 de miliarde de dolari pentru situații de urgență.

Pe aceeași temă

Declararea stării de urgență va permite guvernului american că aloce 50 de miliarde de dolari pentru sprijinirea autorităților sanitare la nivelul statelor și al comunităților mai mici.

De asemenea, vor fi relaxate regulile privind tratamentul sub asigurarea medicală și ar putea fi grăbite procedurile de construire de noi spitale și finanțată cercetarea pentru stabilirea de noi tratamente.

"Pentru a declanșa pe deplin utilizarea resurselor guvernului federal, declar oficial starea de urgență națională", a anunțat Donald Trump.

Trump a anunțat că laboratoarele private și dezvoltatorii de vaccinuri vor putea oferi cinci milioane de teste pentru coronavirus într-o lună de zile. El a mai susținut că testele de coronavirus vor fi disponibile pentru mai multe persoane și mai rapid.

Donald Trump a anunțat în conferința de presă că va colabora cu sectorul privat pentru a oferi milioane de teste, asigurând fonduri pentru tratamentele medicale la nivelul necesarului. Starea de urgență îi permite să implice orice resurse guvernamentale, fără să ceară aprobarea Congresului unde democrații dețin majoritatea.

Epidemia de coronavirus a cauzat 40 de decese în SUA iar la nivel național sunt 1.700 de cazuri confirmate până vineri dimineață, conform datelor furnizate de Johns Hopkins University.

De asemenea, Trump a anunțat intensificarea eforturilor de a opri răspândirea coronavirusului, inclusiv cerând statelor să înființeze centre pentru urgențe și spitale, precum și elaborarea de programe de prevenție. El a dezvăluit parteneriatul cu companii private pentru a crește capacitatea de a testa și trata un număr cât mai mare de oameni. A mai spus că administrația lucrează pentru înființarea de centre rapide pentru teste (ca cel făcut de clinica Mayo în Rochester, Minnesota).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22