Preşedintele Israelului: Hezbollah se joacă cu focul şi dacă atacă Israelul, Libanul va plăti preţul

Redactia | 24.10.2023

Președintele Israelului, Isaac Herzog, i-a spus președintelui Macron, aflat în vizită la Tel Aviv, că atacul Hamas din 7 octombrie a fost „una dintre cele mai gerave atrocități din timpurile moderne”.

Pe aceeași temă

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a descris atacul Hamas din 7 octombrie ca fiind „una dintre cele mai grave atrocităţi din timpurile modern” şi a acuzat Hezbollah din Liban că „se joacă cu focul” în nordul Israelului, declaraţiile fiind făcute marţi alături de omologul francez, Emmanuel Macron, care a venit în vizită de solidaritate în Israel, relatează The Guardian, citat de News.ro.

„Vreau să fie clar că nu căutăm o confruntare la graniţa noastră de nord sau cu oricine altcineva. Ne concentrăm pe distrugerea infrastructurii Hamas şi pe aducerea cetăţenilor noştri înapoi acasă. Dar dacă Hezbollah ne va târî în război, ar trebui să fie clar că Libanul va plăti preţul”, a declarat Isaac Herzog.

În plus, el a acuzat Iranul că alimentează tensiunile dintre Hezbollah şi Israel.

În apariţia comună cu preşedintele francez în faţa presei, preşedintele Herzog s-a declarat îngrijorat de creşterea antisemitismului în întreaga lume, inclusiv în Franţa, şi a afirmat că întreaga comunitate internaţională trebuie să ia măsuri ferme.

El a descris situaţia din războiul dintre Israel şi Hamas ca fiind „extrem de complicată şi fragile”, reamintind că Israelul cere „eliberarea imediată a tuturor cetăţenilor răpiţi”. Isaac Herzog a precizat că Israelul nu face o distincţie între cei care sunt deţinuţi de Hamas şi au paşapoarte israeliene şi „oricine deţine o altă cetăţenie”.

„Toţi sunt ca unul”, a spus el, precizând că Israelul îi vrea înapoi „imediat”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22