Presedintele moldovean Igor Dodon, vizat din nou de o procedură de suspendare

Dora Vulcan | 28.12.2017

Mai multi parlamentari moldoveni au depus joi la Curtea Constitutionala o sesizare privind refuzul presedintelui Igor Dodon de a numi noii membri ai guvernului desemnati de coalitia de guvernare, transmite Deschide.md.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Parlamentarii coalitiei cer Curtii o noua suspendare a lui Dodon, similara cu cea din octombrie, cand presedintele pro-rus a refuzat numirea unui nou ministru al Apararii.

 

"Am adus un cadou de la Mos Craciun pentru domnul presedinte de tara... Va anuntam ca in numele majoritatii membrilor Comisiei juridice a Parlamentului, am inregistrat la Curtea Constitutionala sesizarea prin care am solicitat Inaltei Curti sa solutioneze acest blocaj institutional, generat de refuzul deliberat a presedintelui tarii de a numi repetat unii membri ai Guvernului. Pacat ca intram intr-un nou an cu un astfel de blocaj si, pentru a evita aceasta situatie neplacuta, am solicitat Inaltei Curti sa constate circumstantele care justifica instituirea interimatului functiei de presedinte al tarii, care va trebui sa numeasca membrii Guvernului si sa-i investeasca in functie", a declarat unul dintre parlamentarii care au depus sesizarea, potrivit Deschide.md.

 

La inceputul lunii decembrie, coalitia de guvernare din Republica Moldova a decis o remaniere masiva a guvernului condus de Pavel Filip. Dodon a semnat pe 21 decembrie decretele de demisie a ministrilor remaniati, dar a refuzat sa numeasca noii ministri, argumentandu-si decizia prin faptul ca majoritatea candidatilor propusi au demonstrat inconsecventa, lipsa de profesionalism si oportunism regretabil in functiile si activitatile desfasurate anterior.

 

Ulterior, premierul Pavel Filip a inaintat repetat aceeasi lista de persoane pentru functiile de vicepremieri si ministri, dar Dodon a respins-o astazi pentru a doua oara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22