Președintele Poloniei anunță că va trimite Ucrainei patru avioane de luptă MiG-29

L. G. | 16.03.2023

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunțat joi că țara sa va trimite Ucrainei cel puțin patru avioane de luptă MiG-29 în zilele următoare, relatează The Guardian.

Pe aceeași temă

„În primul rând, literalmente în următoarele câteva zile, vom preda Ucrainei, din câte îmi amintesc, patru avioane în stare de funcționare.

Restul sunt în curs de pregătire, de întreținere”, a afirmat Duda.

Anunțul lui Duda face din Polonia prima țară membră a NATO care îndeplinește cererile tot mai urgente ale Kievului pentru avioane de război. Liderul polonez nu a spus dacă și alte țări vor face aceeași mișcare.

SUA nu sunt de acord cu livrarea de avioane de luptă

Preşedintele american Joe Biden a negat posibilitatea livrării unor avioane de vânătoare Ucrainei în cadrul ajutorului militar oferit acestei ţări în războiul cu Rusia, fără a exclude însă furnizarea unor astfel de avioane în anii care vin.

„Nu are nevoie de F-16 acum”, a răspuns Biden, pe 24 februarie, într-un interviu la postul ABC, întrebat despre cererile insistente ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski ca armata sa să primească avioane de luptă occidentale, în special F-16.

Din punctul de vedere al responsabililor militari americani, a explicat Biden, în prezent nu este oportun transferul unor astfel de arme către armata ucraineană.

„Dar nimeni nu poate şti de ce va fi nevoie într-un an, doi sau trei”, a adăugat liderul de la Casa Albă, citat de dpa, după ce a anunţat, la împlinirea unui an de la începutul campaniei militare ruse contra Ucrainei, un nou pachet de ajutor militar pentru aceasta din urmă, în valoare de circa 2 miliarde de dolari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22