Președintele SUA Joe Biden s-a întâlnit la Varșovia cu Maia Sandu

L. G. | 22.02.2023

Joe Biden i-a transmis Maiei Sandu că SUA vor sprijini în continuare Republica Moldova în mai multe domenii „inclusiv agenda sa de reformă democratică și independența energetică”.

Pe aceeași temă

Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit marți, la Varșovia, cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea are loc la câteva zile după ce secretarul de stat Antony Blinken a declarat că SUA sunt „profund îngrijorate” de eforturile Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova, potrivit CNN.

În timpul întâlnirii, Biden a subliniat asistența în curs de desfășurare a SUA pentru „a ajuta Moldova să își consolideze rezistența politică și economică, inclusiv agenda sa de reformă democratică și securitatea energetică, și pentru a aborda efectele războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, potrivit comunicatului Casei Albe.

Joe Biden a salutat-o pe Maia Sandu în timpul discursului său

Președintele american Joe Biden a salutat, în cadrul discursului susținut în Varșovia, dorința oamenilor din Republica Moldova de a trăi în libertate și de a-și recăpăta independența și le-a cerut celor prezenți în piață să o aplaude pe Maia Sandu.

„Astfel liderii opoziției din Belarus continuă să lupte pentru democrația lor. Așa au hotărât să trăiască cetățenii Rep. Moldova. Cetățenii Rep. Moldova au hotărât să trăiască în libertate, să își recapete independența și să meargă pe drumul integrării europene. Președinta Maia Sandu (…) dar sunt foarte mândru să fiu alături de dumneavoastră și de oamenii liberi ai Rep. Moldova și merită aplauze pentru asta”, a spus Joe Biden, citat de Radio Chișinău.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Varșovia, unde a asistat la discursul președintelui Statelor Unite, cu câteva zile înainte de împinirea unui an de la invadarea Ucrainei.

„Oamenii din Moldova își doresc trăiască în libertate. Doamna președinte Sandu, suntem mândri să fim astăzi alături de dumnevoastră. Haideți să o aplăudăm. Nu trebuie să fie niciun dubiu, susținerea noastră pentru Ucraina nu se va opri iar NATO nu va fi divizat”, a declarat Joe Biden.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22