Presedintele Turciei îi cere scuze lui Putin pentru avionul doborat la granița cu Siria

Vlad Toma | 28.06.2016

Recep Tayyip Erdogan, presedintele Turciei, i-a trimis o scrisoare presedintelui rus Vladimir Putin, cerandu-i acestuia scuze pentru avionul doborat anul trecut la granita dintre Siria si Turcia.

Pe aceeași temă

 

Erdogan si-a anuntat de asemenea disponibilitatea de a restabili relatiile cu Rusia, anunta autoritatile de la Kremlin, conform RT.com

 

”Nu am avut niciodată intenția de a dobori un avion care aparține Rusiei”, a scris Erdogan in scrisoarea trimisa presedintelui rus, conform sursei citate.

 

Tensiunile dintre Turcia şi Rusia s-au intensificat după doborârea unui bombardier rus de către avioane de vânătoare turce in 24 noiembrie 2015. Ankara a refuzat sa prezinte scuze Rusiei dupa doborarea avionului, sustinand ca avea dreptul legitim sa isi protejeze spatiul aerian. 

 

Putin a acuzat Turcia ca a decis să doboare bombardierul rusesc deoarece ar fi incercat sa protejeze traficul de petrol al Statului Islamic (SI). Erdogan a respins aceste acuzatii, anuntand ca Turcia nu isi va cere scuze pentru avionul doborat.

 

Rusia a adoptat atunci sanctiuni impotriva Turciei in domeniul comertului, a turismului, in diferite proiecte energetice si in alte domenii. 

 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22