Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va susține un discurs în Parlamentul României

L. G. | 30.03.2022

Președintele Volodimir Zelenski va vorbi parlamentarilor români prin videoconferință, la fel cum a făcut până acum cu parlamentarii din mai multe țări europene.

Pe aceeași temă

Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Florin Cîțu, pe Twitter. Încă nu a fost stabilită ziua și ora, dar Florin Cîțu spune că va aranja ca acest eveniment să se întâmple „săptămâna viitoare., scrie europalibera.ro

„Discuție importantă cu premierul din Ucraina, Denîs Șmîhal. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va ține un discurs în Parlamentul României. În calitate de președinte al Senatului, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare, Ucraina are tot sprijinul meu. Mulțumesc, Denis!”, a scris Cîțu în mesajul de pe Twitter.

Cu o zi înainte, președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, la Constanța, că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Parlamentului, existând o corespondență pentru pregătirea acestui moment.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Important talk w/ the Prime minister of 🇺🇦, <a href="https://twitter.com/Denys_Shmyhal?ref_src=twsrc%5Etfw">@Denys_Shmyhal</a>: President <a href="https://twitter.com/ZelenskyyUa?ref_src=twsrc%5Etfw">@ZelenskyyUa</a> will give a speech to the 🇷🇴 Parliament. <br>As President of the 🇷🇴 Senate, I will arrange for this to happen next week. <br>🇺🇦 has my full support.<br><br>Thank you, Denys! 🙌🏻<a href="https://twitter.com/hashtag/StandwithUkraine?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#StandwithUkraine</a></p>&mdash; florin citu (@florincitu) <a href="https://twitter.com/florincitu/status/1509125439498993668?ref_src=twsrc%5Etfw">March 30, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

De la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie, Zelenski a făcut un tur de forță, având intervenții video în parlamentele mai multor state, între care Marea Britanie, Canada, SUA, Germania, Italia, Australia, Israel, Polonia, precum și în Parlamentul European. De asemenea, el a avut o intervenție și la summitul extraordinar al NATO de săptămâna trecută, la care a luat parte și președintele american Joe Biden.

De asemenea, Volodimir Zelenski s-a adresat și în plenul Parlamentului European.

Tot săptămâna viitoare, în 6, respetiv 7 aprilie, președintele Ucrainei ar urma să se adreseze și Parlamentului Irlandei și Parlamentului elen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22