Prima declarație a lui Putin după declararea autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei

Redactia | 01.11.2018

​Vladimir Putin a avut prima declaraţie publică pe tema obţinerii autocefaliei de către Biserica Ortodoxă a Ucrainei. Vorbind la un forum al diasporei ruse, liderul de la Kremlin a promis că va apăra drepturile conaţionalilor săi şi a avertizat cu „cele mai grave consecinţe“.

Pe aceeași temă

 

 

Vreau să subliniez un lucru: politizarea unui domeniu atât de sensibil sfârşeşte întotdeauna cu cele mai grave consecinţe, în primul rând pentru cei care fac acest lucru“, a spus Vladimir Putin referitor la decizia Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol de a acorda autocefalie Bisericii Ortodoxe a Ucrainei şi de a pune astfel capăt la 332 de ani de tutelă religioasă.

 

Nemulţumită de această decizie, Patriarhia Moscovei a refuzat să o accepte, a evocat posibilitatea izbucnirii unui nou război în Ucraina şi a întrerupt legăturile cu Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol. În opinia preşedintelui rus, este vorba de o încercare de a „rupe legăturile dintre Biserica (Ortodoxă, n. red.) Rusă şi credincioşii săi din străinătate“.

 

„Datoria noastră comună, mai presus de toate în faţa oamenilor, este de a păstra unitatea spirituală şi istorică a ortodocşilor“, a adăugat Putin. „Vom apăra cu fermitate drepturile şi interesele dumneavoastră, vom folosi toate mecanismele bilaterale şi internaţionale existente“, a promis preşedintele rus, citat de agenţia de presă TASS.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22