Primele tancuri și blindate din Germania și Marea Britanie au fost livrate Ucrainei

L. G. | 28.03.2023

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov a anunțat recepționarea a primelor tancuri și blindate donate de Marea Britanie și alte țări occidentale, potrivit CNN

Pe aceeași temă

„Astăzi, am avut onoarea de a testa cea mai nouă achiziţie a unităţilor noastre blindate împreună cu comandantul Forţelor Aeropurtate, generalul-maior Maksym 'Mike' Myrhorodskyi, şi cu paraşutiştii noştri", a declarat Reznikov într-o postare pe Facebook. El a precizat că au primit Challenger (tancuri de luptă principale) din Marea Britanie, Stryker (vehicule de luptă pentru infanterie) şi Cougar (vehicule de mobilitate pentru infanterie din familia protejată împotriva ambuscadelor rezistente la mine) din Statele Unite şi Marder (vehicule de luptă pentru infanterie) din Germania.

Reznikov a continuat prin a mulţumi aliaţilor ucraineni pentru sprijinul lor continuu.

"În urmă cu un an, nimeni nu şi-ar fi putut imagina că sprijinul partenerilor noştri va fi atât de puternic. Că întreaga lume civilizată va reporni şi, în cele din urmă, va rezista agresorului sângeros, ţara teroristă a Rusiei", a declarat el. "În acest an, totul s-a schimbat. Ucraina a schimbat lumea. Rezistenţa poporului ucrainean şi priceperea armatei noastre au convins pe toată lumea că Ucraina va învinge." El a adăugat că "noul echipament va ţine o companie bună cu "fraţii" săi pe câmpul de luptă".

Luni, cancelarul Germaniei Olaf Scholz a anunțat că Germania a livrat 18 tancuri de luptă Leopard 2 guvernului de la Kiev, împreună cu 40 de blindate Marder pentru infanterie.

"Da, am livrat tancuri Leopard aşa cum am promis", a declarat Scholz în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul olandez Mark Rutte, luni, la Rotterdam. Tancurile Leopaard 2 sunt recunoscute pentru viteza lor şi a eficienței din punct de vedere al consumului de combustibil.

„Armata germană a antrenat echipajele de tanchiști ucraineni, precum și militarii desemnați să opereze vehiculele Marder timp de câteva săptămâni pe terenurile de antrenament din Muenster și Bergen, în nordul Germaniei”, relatează Reuters.

Potrivit secretarului britanic al Apărării, Ben Wallace, soldații ucraineni „se întorc în patria lor mai bine echipați, dar cu un pericol nu mai puțin”.

Ministrul britanic al Apărăii, Ben Wallace, a declarat că „este cu adevărat emoționant să asistăm la determinarea soldaților ucraineni care și-au încheiat antrenamentul pe tancurile britanice Challenger 2 în taberele britanice. Vom continua să le fim alături și vom face tot ce ne stă în putință pentru a sprijini Ucraina atât timp cât este nevoie”, a spus Wallace.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5cu3N0y7Sf8" title="Inside Challenger 2 Tank Training With Ukrainian Troops | WSJ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

„Germania şi Olanda au livrat împreună obuziere şi muniţie şi tocmai se pregătesc, împreună cu Danemarca, să livreze tancuri de luptă principale Leopard 1 pentru a sprijini Ucraina", a declarat Scholz, adăugând că Germania "tocmai a livrat" şi tancurile "foarte moderne". Sosirea tancurilor Leopard 2 vine după luni de dezbateri. Oficialii germani au ezitat să trimită tancurile în Ucraina, spunând că aşteaptă ca SUA să trimită propriile M1 Abrams la Kiev.

Preşedintele Volodimir Zelenski a pledat în repetate rânduri pentru ca ţările să înceteze să se mai certe cu privire la trimiterea tancurilor. "Am vorbit de sute de ori despre lipsa de arme", a declarat el în timpul unei apariţii virtuale la reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos din ianuarie. "Nu putem merge doar pe motivare".

Nu este clar unde vor ajunge mai întâi tancurile furnizate de Occident, dar probabil este să ajungă pe linia frontului în apropierea orașului strategic Bahmut din regiunea Donețk.

Forțele ucrainene sunt aproape înconjurate de săptămâni întregi acolo, unde se duc lupte aprige, trupele ruse aflându-se aparent într-un blocaj.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">It was a pleasure to take the first Ukrainian Challenger 2 MBT for a spin. <br>Such tanks, supplied by the United Kingdom, have recently arrived in our country. <br>These fantastic machines will soon begin their combat missions. <br>Thank you, <a href="https://twitter.com/RishiSunak?ref_src=twsrc%5Etfw">@RishiSunak</a>, <a href="https://twitter.com/BWallaceMP?ref_src=twsrc%5Etfw">@BWallaceMP</a>, and the 🇬🇧 people. <a href="https://t.co/zoCRmKdBnN">pic.twitter.com/zoCRmKdBnN</a></p>&mdash; Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) <a href="https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1640595102119735297?ref_src=twsrc%5Etfw">March 28, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22