Primul deces cauzat de coronavirus în afara Chinei. Numărul deceselor a urcat la 304

Laurentiu Gheorghe | 02.02.2020

Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Filipine a confirmat primul deces cauzat de coronavirus din afara Chinei, un bărbat de 44 ani, care se întorsese din Wuhan, centrul epidemiei.

Pe aceeași temă

La nivel global, până duminică, au fost raportate 14.550 de cazuri de infecții cu coronavirus și 304 de decese.

Alte trei state, Vietnam, Japonia, Noua Zeelandă și Australia au limitat călătoriile din și înspre China. Angajații din sistemul de sănătate din Hong Kong amenință cu greva dacă autoritățile locale nu închid granițele cu China continentală.

În SUA crește numărul celor infectați cu coronavirus: opt cazuri au fost confirmate în Massuchusetts și un pacient suspectat de infecție în New York City.

China se confruntă cu o izolare tot mai mare, deoarece alte țări introduc borduri de călătorie, companiile aeriene suspendă zborurile și guvernele își evacuează cetățenii, riscând o înrăutățire a celei de-a doua economii din lume.

China este tot mai izolată pe plan internațional, după ce tot mai multe țări introduc restricții de călătorie, companiile aeriene suspendă zborurile iar guvernele își repatriază cetățenii, ceea ce crește riscul unei înrăutățiri a situației celei de a doua economii din lume.

Singapore și Statele Unite au anunțat vineri măsuri de interzicere a resortisanților străini care s-au aflat recent în China să intre pe teritoriile lor, iar Australia a procedat similar sâmbătă.

Rusia a introdus restricții de acordare a vizelor cetățenilor chinezi și va începe evacuarea din China cetățenilor ruși luni și marți, au informat agențiile de știri Interfax și TASS.

Filipinele și-au extins interdicția de călătorie pentru a include toți străinii care provin din China, lărgind o restricție anterioară care se referea doar la cei din provincia Hubei.

Noua Zeelandă și Vietnam au interzis, de asemenea, sosirea străinii care au fost recent în China, Vietnamul anunțând anularea tuturor zborurilor către China.

Taiwanul a solicitat diplomaților săi să informeze guvernele în care companiile aeriene din Taiwan zboară pentru a se asigura că zborurile nu sunt interzise din cauza includerii acestei insule de către OMS ca fiind parte a Chinei continentale din cauza focarului de coronavirus.

Noua Zeelandă a anunţat duminică faptul că interzice intrarea în ţară a tuturor cetăţenilor străini care vin din China, din cauza ameninţării în creştere reprezentate de epidemia de coronavirus, relatează Reuters.

Până acum, în China, au murit 304 oameni, duminică fiind anunțate alte 45 de decese, majoritatea în provincia Hubei. În același timp, peste 14.000 de cazuri de îmbolnăviri au fost raportate de autorități.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22