Primul deces cu Omicron în Marea Britanie

Redactia | 16.12.2021

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni primul deces al unui pacient din Marea Britanie infectat cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Pe aceeași temă

Premierul britanic a avertizat asupra unui ''val mareic'' de infecţii, astfel că a introdus noi restricţii antiepidemice, aprobate marţi de parlamentul de la Londra în pofida opoziţiei a numeroşi parlamentari membri chiar ai partidului conservator al lui Johnson.

„Da, din nefericire Omicron produce spitalizări şi din nefericire avem confirmarea că cel puţin un pacient a murit din cauza variantei Omicron. Deci cred că ideea că aceasta este cumva o variantă mai blândă a virusului este un lucru pe care trebuie să-l excludem şi să recunoaştem ritmul rapid prin care se răspândeşte în rândul populaţiei. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care toţi îl putem face este să facem dozele booster”, a declarat Johnson în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Paddington, vestul Londrei, potrivit site-ului Sky News.

Mai devreme, ministrul sănătăţii Savid Javid informase că infectările cu Omicron reprezentau deja 40% din cazurile de la Londra, dar că nu exista niciun deces şi că în Anglia erau spitalizate zece persoane, iar în Scoţia altele.

Încă 78.610 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie, cu circa 10.000 mai multe faţă de ultimul record zilnic, înregistrat în ianuarie.

Directoarea executivă Agenţiei de Securitate Sanitară (UK Health Security Agency), Jenny Harries, a atras mai devreme atenţia că varianta Omicron este ''probabil cea mai semnificativă ameninţare'' de la începutul pandemiei.

''Cifrele pe care le vom vedea în datele din zilele următoare vor fi impresionante comparativ cu rata de creştere pe care am văzut-o la variantele anterioare'' ale coronavirusului SARS-CoV-2, a subliniat ea în faţa unei comisii parlamentare, precizând că numărul infectărilor cu această nouă variantă se dublează într-un interval de timp de mai puţin de două zile.

Secvenţierile efectuate arată că varianta Omicron este deja dominantă la Londra.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22