Probleme mari cu propunerile de comisari: Candidatul Belgiei, anchetat pentru spălare de bani

Laurentiu Gheorghe | 15.09.2019

Didier Reynders, nominalizat de Belgia pentru postul de comisar european pe Justiție este anchetat sub acuzațiile de corupție și spălare de bani, relatează Politico.eu, care citează De Tijd.

Pe aceeași temă

Reynerders, care este ministrul de Externe al Belgiei este membru al grupului Renew Europe. O altă candidatură susținută de grupul Renew, cea a Sylvie Goulard, propusă de Franța pentru a ocupa funcția de comisar european pentru Piața Internă este anchetată pentru presupuse fapte de corupție constând în angajări fictive în Parlamentul European, după cum informează Reuters.

Acuzațiile asupra candidatului belgian se referă la construcția clădirii ambasadei Belgiei din Kinshasa și la închirierea sediului central al poliției federale. Banii au fost primiți sau spălați prin cumpărarea de antichități și bunuri imobiliare, unele tranzacții efectuându-se în paradisuri fiscale. Întrebat de jurnaliști, Reynders susține că nu știe nimic de vreo anchetă.

Europarlamentarul Dacian Cioloș este liderul grupului Renew Europe în Parlamentul European, din care fac parte USR și PLUS, și este foarte importantă poziția finală pe care o va avea în ceea ce privește numirea acestora.

Alte persoane cu probleme de integritate, propuse pentru funcții de comisari europeni sunt Rovana Plumb (grupul socialiștilor europeni) din partea României, care a fost salvată de Parlament de dosarul Belina, și Janusz Wojciechowski (Grupul pentru Europa Naţiunilor) din partea Poloniei, acesta fiind anchetat de OLAF pentru „posibile nereguli privind rambursarea cheltuielilor de deplasare” în perioada în care acesta era europarlamentar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22