Procurorii turci cer închisoare pe viață pentru 17 scriitori, jurnaliști și profesori

Dora Vulcan | 14.04.2017

Procurorii turci au cerut închisoare pe viață pentru 17 scriitori, jurnaliști și profesori universitari, între care se află cunoscuți lideri de opinie, acuzați că s-au alăturat "tentativei de răsturnare a guvernului" în timpul puciului eșuat de anul trecut.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 În actul de inculpare citat de agenția de presă Anadolu se solicită câte trei pedepse cu închisoarea pe viață pentru fiecare dintre cei 17, din care o parte au fugit din țară. Alții își așteaptă procesul în arest, între care jurnalistul Ahmet Altan, fost editor al cotidianului liberal defunct Taraf, fratele său Mehmet Altan, profesor și jurnalist, sau fostul parlamentar și ziarist Nazli Ilicak, transmite DPA, preluată de Agerpres.

 

 

 

Guvernul de la Ankara îl acuză pentru organizarea loviturii de stat eșuate din vara trecută pe fostul său aliat, clericul Fethullah Gulen, care trăiește în SUA și care a respins aceste acuzații. Între cei 17 a căror inculpare a fost anunțată vineri se numără și Ekrem Dumanli, fost redactor-șef al ziarului Zaman, considerat stindardul mișcării "guleniste". Se crede că Dumanli se află în străinătate dinainte de tentativa de puci.

 

 

 

În același timp, un grup de avocați turci au depus o plângere penală la procuratura din Istanbul împotriva mai multor personalități din SUA, între care liderul minorității din Senat Charles Schumer și fostul director al CIA John Brennan, despre care susțin că au avut legături cu Fethullah Gulen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22