Procurorul general al SUA, vizat de ancheta care priveşte amestecul Rusiei în alegeri

E.b. | 02.03.2017

O comisie a Congresului american vrea să să efectueze o anchetă legată de amestecului Rusiei în alegerile americane din 2016, Procurorul general Jeff Sessions a discutat în două rânduri cu ambasadorul rus, anul trecut, pe când era senator, întâlniri pe care nu le-a dezvăluit atunci când a fost întrebat.

Pe aceeași temă


 

 

Jeff Sessions, actualul procuror general al SUA, nu a făcut publice contactele sale, în două rânduri, cu ambasadorul rus Serghei Kisliak în timpul alegerilor prezidențiale de anul trecut, au dezvăluit mass-media locale miercuri seara, după ce un parlamentar a cerut să fie investigată această presupusă nouă dovadă a legăturilor dintre Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

 

Sessions nu a dezvăluit aceste întâlniri atunci când a fost întrebat despre contactele membrilor staff-ului de campanie al lui Donald Trump și Rusia în cursul audierii sale pentru a fi confirmat ca procuror general, relatează The Washington Post, citând oficiali ai Ministerului Justiției.

 

La audierea sa în ianuarie, Sessions a fost întrebat ce ar face dacă ar afla că cineva din echipa de campanie a lui Trump a avut contacte cu guvernul rus în timpul campaniei electorale din 2016, afirmă The Washington Post.

 

"Nu sunt la curent cu niciuna din aceste activități", a spus el. "Am fost sunat într-adevăr la un moment dat de un substitut o dată sau de două ori în cursul acestei campanii, dar nu am comunicat cu rușii", a adăugat el.

 

O purtătoare de cuvânt a lui Sessions afirma că răspunsul nu a fost o minciună pentru că fostul senator a discutat cu vreo 25 de ambasadori străini în calitate de membru al Comisiei pentru forțele armate, conform aceluiași ziar.

 

Lidera democrată Nancy Pelosi a cerut prompt demisia lui Sessions. "Jeff Sessions minte, a mințit în timpul audierii sale pentru confirmare de către Senat. Sessions nu este potrivit să servească legea la un nivel superior în țara noastră și trebuie să demisioneze", a cerut ea într-o declarație.

 

 

 

Comisia pentru serviciile secrete

 

 

 

"Dacă este adevărat că Sessions a ascuns întâlnirea sa cu ambasadorul rus Kisliak, trebuie să se recuze el însuși. Nu este vorba de o invitație, el chiar trebuie să o facă", a declarat Adam Schiff, reprezentantul democraților în Comisia pentru serviciile de informații. Comisia pentru serviciile secrete vrea să investigheze suspiciunile privind contactele între echipa de campanie a lui Trump și Rusia, afirmase anterior Schiff.

 

Schiff a spus că democrații și republicanii au ajuns la un acord scris în acest sens miercuri seara târziu. "Suntem hotărâți să o facem", a spus el. "Există toate motivele pentru a se face aici o investigație aprofundată".

 

Într-un interviu pentru MSNBC, el a refuzat să furnizeze detalii despre probele pe care le deține comisia, dar a spus că prima mărturisire este "iminentă".

 

Potrivit mass-media americane, membri ai echipei de campanie a lui Trump, inclusiv fostul președinte al acesteia Paul Manafort, au avut "repetate contacte" cu înalți oficiali ai serviciilor ruse de informații pe parcursul anului înainte de victoria surpriză a lui Trump în alegerile prezidențiale

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22