Programul Visa Waiver, modificat pentru controlarea riguroasa a celor care intra in SUA

Iulian Popescu | 30.11.2015

După atentatele de la Paris, Casa Albă modifică programul Visa Waiver pentru a permite o verificare mai amănunțită a călătorilor din 38 de state ale lumii care pot intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii fără viză, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

Departamentul pentru Securitate Internă va declanșa, cu începere imediată, culegerea de mai multe informații de la călători cu privire la vizitele acestora în 'țări ce constituie un adăpost pentru teroriști', și va examina programe pilot pentru colectarea de date biometrice, precum amprente digitale, de la călătorii scutiți de vize, se precizează într-un comunicat al Casei Albe citat de Agerpres.

 

De asemenea, Departamentul va solicita Congresului puteri sporite, inclusiv autoritatea de a majora amenzile pentru transportatorii aerieni care nu verifică datele din pașapoarte, mai precizează sursa citată.

 

Modificările survin în urma atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, care au sporit îngrijorările în materie de securitate ale americanilor.

 

Săptămâna trecută, Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie privind un risc ridicat de atentate în întreaga lume în perioada minivacanței de Ziua Recunoștinței, care începe joi.

 

Potrivit estimărilor, aproape 46,9 milioane de americani urmau să călătorească în această perioadă, dintre care 3,6 milioane să folosească avionul.

 

Peste cinci milioane de vizitatori vor veni la New York între Ziua Recunoștinței și 1 ianuarie 2016, potrivit Biroului de turism din metropola americană.

 

SUA au luat măsuri de securitate sporite după atentatete de la Paris, fiind una dintre țintele Stat Islamic.

 

"Franta prospera, dar nu va dura mult, vom pulveriza toate locurile. Am inceput cu voi, dar vom sfarsi cu falsa Casa Alba, pe care o vom face neagra cu focul nostru; o vom arunca in aer, asa cum am facut cu idolii falsi", avertizeaza reteaua terorista Stat Islamic intr-o inregistrare video difuzata la aproape o saptamana de la atentatele comise la Paris, unde au fost omorate cel putin 129 de persoane.

 

"Va vom parjoli cu centuri sinucigase, masini-capcana si explozibil", afirma unul dintre teroristii care apar in imagini.

 

CITEȘTE ȘI: Un nou mesaj al gruparii teroriste Stat Islamic: Ameninta cu atentate Casa Alba

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22