Prosovieticul Dodon saluta victoria lui Trump si asteapta "apropierea" de Federatia Rusa

Dora Vulcan | 09.11.2016

Igor Dodon, liderul PSRM, clasat pe locul I in primul tur al scrutinului prezidential din Republica Moldova, a salutat rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA, sustinand ca americanii trebuie "sa promoveze o politica mai putin agresiva in lume, o politica de apropiere de Est si de Federatia Rusa".

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Dodon a sustinut, citat de Independent.md, ca "americanii au ales un presedinte puternic, conservator, adept al valorilor crestine, care pledeaza pentru relatii de prietenie cu Rusia".

 

"Victoria lui Trump este victoria cetatenilor americani asupra dezmatului liberal care a erodat temelia societatii si a Statelor Unite. Americanii au inteles ca trebuie sa-si pastreze valorile, traditiile si tara. Si trebuie sa promoveze o politica mai putin agresiva in lume, o politica de apropiere de Est si de Federatia Rusa in mod aparte", a declarat Igor Dodon.

 

Acesta si-a exprimat increderea ca "asa se va intampla si in Moldova" si ca "socialistii vor invinge" in scrutinul de duminica.

 

 Igor Dodon este contracandidatul Maiei Sandu la alegerile din Republica Moldova din 13 noiembrie.

Trump si-a afirmat in campania electorala intentia unei "intelegeri" cu Putin; declaratii care pot fi puse in legatura cu celelelate declaratii ale sale geopolitice, chiar daca doar declaratii de campanie, in care si-a afirmat intentiile privind politica izolationista pe care SUA ar trebui sa o adopte, in stransa legatura cu preocuparea stricta impotriva teroristilor si reducerea interesului fata de flancul estic european al NATO, la care tarile protejate ar trebui sa plateasca pentru "protectie".

Din interbelic incoace, "intelegerile" intre puternicii planetei s-au facut pe seama tarilor din jur si impartirea pe zone de influente. Cu consecinte pe zeci de ani, poate chiar sute de ani.

Dodon este omul Moscovei in Republica Moldova si este creditat cu cele mai multe sanse de castig la alegerile din 13 noiembrie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22