Protejata lui Merkel își anunță candidatura la conducerea CDU

Redactia | 08.11.2018

Annegret Kramp-Karrenbauer, cunoscută ca protejata Angelei Merkel, şi-a anunţat miercuri, în mod oficial, la Berlin, candidatura la preşedinţia Uniunii Creştin Democrate (CDU), transmite AFP.

Pe aceeași temă

Supranumită „AKK”, dar şi „Merkel 2”, din februarie secretară generală a partidului, ea face parte dintre favoriţii la succesiunea conducătoarei germane, care a renunţat, la sfârşitul lui octombrie, să mai candideze la conducerea partidului, care se reuneşte în Congres în decembrie.

Kramp-Karrenbauer, în vârstă de 56 de ani, originară din Sarrland, i-a adus un omagiu lui Merkel, a cărei ”eră”, a recunoscut ea, a ajuns la „sfârşit”, atât în cadrul partidului, cât şi la conducerea ţării.

„Astăzi este clar (...) că Angelei Merkel trebuie să i se mulţumească pentru multe lucruri”, a apreciat ea, dând asigurări că ea calcă pe urmele cancelarului.

„Ne sprijinim întotdeauna pe umerii predecesorului”, a justificat Kramp-Karrenbauer, ai cărei critici îi reproşează lipsa de charismă.

Ea a anunţat, în această conferinţă de presă, că vrea să deschidă ”un nou capitol” în continuitate, în contextul în care principalii săi rivali - Friedrich Merz şi Jens Spahn - vor să dea pagina în mod clar, primul evocând o „reînnoire”, iar al doilea o „nouă plecare”.

Fără să o critice în mod direct pe Merkel - care a fost nevoită să-şi anunţe retragerea din politică după 13 ani la putere, în urma unor înfrângeri electorale - "AKK" a stabilit ca priorităţi securitatea, prosperitatea economică, relansarea proiectului european sau domeniul digital şi problema integrării, în contextul ascensiunii extremei drepte.

Alegerea unui nou lider CDU, de a către aproximativ 1.000 de delegaţi ai partidului, urmează să aibă loc în perioada 7-8 decembrie la Hamburg.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22