Protest la Bruxelles cu mii de manifestanți anti-Covid și steaguri românești

Redactia | 09.01.2022

O nouă manifestaţie are a avut loc, duminică, la Bruxelles împotriva măsurilor sanitare, sub titulatura „Împreună pentru libertate”.

Pe aceeași temă

Poliţia anunţă că au participat 5.000 de persoane, iar organizatorii vorbesc de 20.000-25.000 de manifestanţi.

Protestatarii au plecat din Gara de Nord şi s-au strâns în parcul Cinquantenaire.

Poliţia a fost nevoită să intervină, după ce s-au aruncat mai multe obiecte în direcţia forţelor de ordine şi manifestanţii au ars brazi de Crăciun. Mai multe persoane au fost arestate.

Manifestanţii protestează faţă de obligarea de a se vaccina a personalului sanitar şi faţă de certificatul Covid Safe Ticket (CST).

Participanţii au purtat pancarte cu mesajul „Nu dictaturii vaccinurilor” sau „Nu vă atingeţi de copiii noştri”, referire la decizia autorităţilor belgiene de a autoriza vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Ministrul belgian al sănătăţii, Frank Vandenbroucke, a declarat duminică, la postul de televiziune RTL, că este în favoarea organizării unei dezbateri în parlamentul federal „cât mai repede posibil” cu privire la obligativitatea vaccinării sau la introducerea unui permis de vaccinare, ca în Franţa, transmite Agerpres.ro.

”Mentalitatea oamenilor se schimbă. În urmă cu un an am spus: vaccinarea obligatorie nu este o idee bună, trebuie să convingem oamenii. Acum, ştiind că trebuie să vaccinăm 100% din populaţie, ceea ce nu era ideea noastră în urmă cu un an când am crezut că 70% este suficient, avem încă nevoie de un fel de generalizare”, a spus el.

Cu toate acestea, ministrul a afirmat că ”nu i-au plăcut deloc cuvintele” preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat că a vrut să-i ”enerveze” pe cei nevaccinaţi, considerând că este necesar ”să se evite acest tip de polarizare”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22