Protestatarii au voie de la justiția austriacă să-i spună ”fuck” vicecancelarului Strache

Dora Vulcan | 01.03.2018

In Austria, ii poti arata degetul mijlociu vicecancelarului si sa ii spui "fuck", daca acest lucru este argumentat: aceasta este decizia Curtii de apel din Viena, care a invocat libertatea de expresie, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 Sesizata de liderul extremei drepte si vicecancelarul Heinz-Christian Strache, care a adus in fata justitiei o grupare de extrema stanga pentru "insulte publice" dupa ce a fost injurat in timpul unei manifestari, Curtea a confirmat decizia din prima instanta care i-a respins plangerea, scrie Hotnews.ro. 

 

Intr-o decizie pronuntata miercuri, judecatorii au subliniat ca "respingerea unui lider politic" poate fi "exprimata de maniera provocatoare si socanta" daca acest lucru reprezinta "un element fundamental al libertatii de expresie".

 

Intr-o inregistrare video difuzata pe retelele sociale si realizata in timpul unei manifestari din octombrie, militantii organizatiei de extrema stanga "Linkswende jetzt" (La stanga imediat) ai detaliat motivele pentru care au spus "fuck Strache".

 

Gruparea a salutat joi "o victorie pentr libertatea de expresie si pentr libertatea presei", apreciind ca de acum orice discurs politic poate integra fraza "ii spun fuck lui Strache".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22