Proteste împotriva vaccinării în Italia, țara care cu 130.000 de morți de Covid

Redactia | 26.07.2021

3.000 de persoane au ieșit în stradă la Roma, unde au avut loc revolte, 5.000 la Torino, 500 la Aosta, 1.000 la Alessandria și Bologna, 2.000 la Cagliari, 200 la Saluzzo., transmite Ansa, citată de Rador.

Pe aceeași temă

Alte câteva mii de persoane la Milano, dar și la Genova, Lecce, Cremona, Messina și în alte locuri de la un capăt la altul al peninsulei s-au alăturat mobilizării lansate pe rețelele de socializare și pe canalele Telegram împotriva celei ce a fost definite în mod direct „dictatură”, fiind comparată cu nazismul: obligativitatea vaccinării și a prezentării certificatului verde în restaurante la interior, la piscină, teatre, cinematografe.

Fotografii cu Mario Draghi cu mustață à la Hitler expuse la Milano și la Torino, unde urletul care a adunat cel mai mare consens a fost „Nürnberg Nürnberg”, cu referire evidentă la procesele ierarhilor după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Apoi, pancarte pe care scrie „nevaccinați = evrei” și pancarte cu zvastică.

Manifestanții din Cagliari au arătat o pancartă care compara certificatul verde cu Ahnenpass, pașaportul arian introdus în Germania în 1933. „Să aud cuvinte precum „sclavie” și „înșelătoria Covid” – intervine Licia Ronzulli, vicepreședinte al Forza Italia în Senat – mă face să tremur. Potrivit acestor oameni iresponsabili, poate că am visat că au fost 130.000 de morți”.

Francesco Boccia, deputat și responsabil pentru autoritățile locale în Partidul Democrat, își exprimă „amărăciunea” pentru „lipsa de respect față de cei care și-au pierdut viața, față de cei care au fost la terapie intensivă, față de medici și asistenți care continuă să se sacrifice pentru a-i trata pe cei care ajung în spital”.

Mitingurile și paradele s-au alăturat mobilizării internaționale, animate de colective denumite World Wide Demonstration și World Wide Rally for Frreedom, care astăzi a văzut oamenii ieșind în stradă în diferite țări ale lumii, cum ar fi în Franța, unde la Paris au fost ciocniri între manifestanți și poliție, dar și în Australia, scena revoltelor și arestărilor.

În toată Italia au ieșit în stradă pensionari, artizani, muncitori angajați, chiar și unii patroni de restaurante îngrijorați de repercusiunile economice datorate obligației certificatului verde, care va intra în vigoare pe 6 august: „Nu sunt împotriva vaccinului, dar certificatul verde este un prejudiciu pentru economie. Mulți dintre noi riscăm să falimentăm”, a spus proprietarul unui restaurant, care a protestat la Roma.

La proteste au participat și militanții CasaPound și Forza Nuova, al cărei lider roman, Giuliano Castellino, a subliniat că a ieșit în stradă, deși teoretic nu ar fi trebuit, deoarece este sub supraveghere specială.

„Dar trebuia să fiu aici”, a comentat el. Și, la Roma, au existat momente de tensiune, care au dus la revolte în Piața Poporului și poliția a intervenit cu vehicule blindate pentru a dispersa manifestanții, care doreau să pornească în marș spre Via del Corso. Tensiunea s-a potolit, dar un grup s-a desprins, improvizând un marș.

La Torino, au fost zăriți activiști din centrele sociale care au sosit pe furiș, iar pe Telegram cineva a spus că a observat un steag anarhist la Florența. Nu au lipsit plângerile la adresa jurnaliștilor. Cuvântul de ordine era să fie ignorați, dar la Milano au fost bruscați. Și la Pescara au fost agresați membri ai Forza Italia, care strângeau semnături pentru referendumul privind justiția.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22