Proteste la Kiev impotriva presedintelui Porosenko, acuzat ca nu lupta impotriva coruptiei

Iulian Popescu | 01.11.2015

Proteste ample se desfășoară la Kiev, în apropierea locuinței președintelui ucrainean Petro Poroșenko, pe care demonstranții îl acuză că nu și-a respectat promisiunea de a lupta împotriva corupției, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

Această acțiune, organizată în apropierea reședinței prezidențiale din Kozyn, la periferia Kievului, este prima de acest tip organizată împotriva președintelui.

 

Aproximativ 100 de deputați, foști combatanți care au participat la conflictul armat din estul țării precum și militanți cunoscuți ai societății civile s-au aflat în zeci de mașini care au încercuit reședința de lux a președintelui în semn de protest.

 

„Această manifestație este o rușine pentru președinte care a fost ales cu sloganuri în favoarea justiției și a luptei împotriva corupției”, a declarat Egor Sobolev, unul dintre protestatari și deputat al partidului Samopomitch, care face parte din coaliția guvernamentală.

 

„Poroșenko acoperă corupția”, „Destituirea este un lucru ușor”, scria pe pancartele purtate de manifestanți.

 

Manifestația a fost organizată de Avtomaidan, mișcare ce s-a făcut cunoscută în cursul celor trei luni de proteste proeuropene reprimate violent și care au condus la destituirea președintelui prorus Viktor Ianukovici în februarie 2014 și apoi la alegerea lui Poroșenko.

 

Regimul Ianukovici a fost acuzat de corupție de adversari, numeroși diplomați și oameni de afaceri și succesorii săi prooccidentali au promis să combată acest flagel. În pofida lansării procedurilor judiciare fără rezultat real, mulți ucraineni consideră că sunt puține schimbări, în timp ce cota de popularitate a guvernului a scăzut în ultimele luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22