Proteste violente anti-Trump: Politisti raniti, gaze lacrimogene, 200 de arestari VIDEO

E.b. | 21.01.2017

Un protest fata de investirea in functie a lui Donald Trump a degenerat in violente la Washington, iar politia a intervenit cu gaze lacrimogene si a arestat peste 200 de persoane. Anterior, activisti liberali din cadrul grupului Disrupt J20 au blocat mai multe puncte de securitate prin care publicul urma sa intre la ceremonia de investire. O parte dintre ei au fost retinuti.

Pe aceeași temă

 

 

Cateva mii de oameni, unii cu masti ori cu fata acoperita, au protestat in centrul orasului si au spart vitrina unei filiale a Bank of America, unui restaurant McDonald's si unei cafenele Starbucks, toate simboluri ale sistemului capitalist american, relateaza Associated Press.

Multimea, care a fluturat bannere si pancarte pe care scria "Rasistilor sa le fie frica din nou", a fost dispersata dupa ce politia a intervenit in forta.

 

VEZI IMAGINI

 

 

Zona s-a linistit relativ dupa valul de arestari, dar ulterior a reizbucnit haosul, iar protestatarii au lansat pietre spre pozitiile ocupate de fortele de ordine.

"Este o nebunie acolo", a declarat un martor, care a fost lovit de o piatra aruncata de protestatarii anti-Trump.

 

Politia a anuntat ca 217 persoane au fost arestate si 6 politisti au fost raniti in violente, dintre care 3 au fost loviti in cap cu obiecte aruncate de protestatari.

 

 

 

Circa 900.000 de oameni s-au strans pe National Mall, in fata Capitoliului, precum si de-a lungul rutei paradei, pe Pennsylvania Avenue.

Anterior, activisti liberali din cadrul grupului Disrupt J20 au blocat mai multe puncte de securitate prin care publicul urma sa intre la ceremonia de investire. O parte dintre ei au fost retinuti.

 

"Avem multi oameni, din diverse medii, care sunt impotriva imperialismului american si credem ca Trump va duce mai departe mostenirea", a spus vineri liderul Disrupt J20, Alli McCracken, in varsta de 28 de ani. El a explicat ca grupul sau este nemultumit de atitudinea lui Trump fata de femei, imigranti si musulmani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22