Proteste violente în SUA după ce Trump a câştigat alegerile, calificate drept revoltă

E.b. | 11.11.2016

Poliţia din Portland, Oregon, a clasificat manifestaţiile anti-Trump drept “revolte”, din cauza „comportamentului periculos” al protestatarilor.

Pe aceeași temă

 

 

Aceştia  au atacat forţele de ordine, a anunţat Poliţia din oraş pe Twitter, relatează Reuters. preluată de News.ro.

 

Mulţimea a fost anunţată”, a adăugat Poliţia.

 

Potrivit autorităţilor, manifestanţii au aruncat cu pietre şi alte obiecte în forţele de ordine şi au avariat mai multe maşini.

 

 

 


Noaptea de joi spre vineri a fost a doua în care au avut loc proteste în mai multe oraşe americane faţă de victoria lui Donald Trump în alegeri.


 

Nu-l vor recunoaşte drept preşedinte

 

 

Sute de oameni au ieşit pe străzi în mai multe oraşe din ţară ca să conteste victoria magnatului republican. Demonstranţii au criticat din nou ideile folosite de Donald Trump în campanie şi au spus că nu-l vor recunoaşte pe acesta ca preşedinte, conform Digi24.ro.

 

Turnul Trump din Manhattan, care a servit şi ca sediu de campanie pentru Donald Trump, a devenit din nou locul unde s-au adunat oponenţii noului preşedinte ales al Statelor Unite. Demonstranţii au strigat lozinci împotriva magnatului republican, pe care nu îl recunosc ca noul şef de stat.

 

La Washington D.C., protestatarii s-au adunat în faţa unui hotel al lui Donald Trump. Ei au venit cu pancarte cu mesaje pro-imigranţi, pro-egalitate şi au scandat lozinci împotriva noului preşedinte ales.

 

Pe afişul meu scrie că împreună putem opri asta. Noi suntem mai mulţi decât ei. Hillary a câştigat votul popular. Dragostea învinge ura. Trebuie să continuăm lupta asta! Opriţi-l pe Trump, aduceţi pace! Opriţi-l pe Trump, aduceţi pace!”, a spus o protestatară.

 

Sute de oameni au demonstrat şi în centrul oraşului Baltimore, din Maryland, unde peste 85 la sută dintre votanţi au susţinut-o pe Hillary Clinton.

 

 

Trump i-a catalogat drept "protestatari de profesie"

 

Donald Trump a precizat, pe Twitter, că cei care au ieșit în stradă să protesteze împotriva alegerii lui în funcția de președinte al SUA sunt „protestatari de profesie, împinși de la spate de presă”. Este prima reacția a republicanului la adresa demonstrațiilor împotriva sa care au început de când și-a anunțat victoria. 

 

De aceeași părere este și fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani. De fapt, a folosit termeni si mai duri. În timpul unei emisiuni la Fox News, fostul edil i-a numit pe demonstranţi „o gaşcă de copii răsfăţaţi care nu ştiu să piardă”.

 

Giuliani este un apropiat al magnatului republican şi se zvonește că va fi numit de Trump şef al Departamentului de Justiţie.

 

 

 

 

Actualul primar al New York-ului însă, democratul Bill de Blasio, este de partea nemulţumiţilor. El spune că cei care ies în stradă fac un lucru bun, pentru că îşi fac vocea auzită şi nu se lasă pradă resemnării. Sigur, protestatarii, în principal tineri studenți, știu și ei că nu au ce să mai schimbe. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22