Purtator de cuvant al Kremlinului: Trump si Putin au o strategie de politica externa similara

Vlad Toma | 11.11.2016

Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a declarat ieri, la New York, ca principiile de politica externa ale lui Donald Trump, noul presedinte ales al SUA, sunt extrem de similare cu cele ale lui Vladimir Putin.

Pe aceeași temă

 

Bazandu-se pe aceste similaritati, Peskov considera ca relatiile dintre Rusia si SUA pot fi imbunatatite si ca Moscova si Washingtonul vor incepe un dialog substantial, arata Reuters.

 

"Putin si Trump au acelasi principii de politica externa, ceea ce este incredibil" a spus Peskov.

 

Conflictul din Siria si ocuparea peninsulei Crimeea de catre Rusia sunt cele mai mari probleme aparute intre cele doua mari puteri, probleme care au dus la blocarea relatiilor la nivel inalt.

 

In primul sau discurs de dupa castigarea alegerilor, Trump a declarat ca va pune interesele Americii pe primul loc: "Vreau sa transmit intregii comunitati internationale ca desi vom pune interesele Americii pe primul loc, vom fi corecti cu toate popoarele si natiunile lumii." Trump este considerat adeptul unei abordari mai izolationiste a rolului SUA in privinta politicii externe.

 

Trump a fost acuzat in mod repetat, in campania electorala, ca ar fi fost ajutat de hackerii rusi pentru a scoate la suprafata diferite informatii despre contracandidata sa Hillary Clinton.

 

Vladimir Putin a declarat, in timpul campaniei electorale din SUA, ca Trump pare un om extrem de interesant, in timp ce noul presedinte ales al SUA a declarat ca presedintele rus este un presedinte mult mai bun decat Barack Obama.

 

Putin l-a felicitat pe Trump dupa castigarea alegerilor si a afirmat ca relatiile Rusia-SUA trebuie scoase din criza.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22